• ΑΓΟΡΕΣ

    Οι ελπίδες για το εμπόριο στηρίζουν τις Ευρωαγορές


    Υψηλότερα κινούνται οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν ξανά τις εξελίξεις στο μέτωπο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας.

    Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκινά σήμερα με τον εμπορικό εκπρόσωπο Rοbert Lighthizer και τον Υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin να συναντούν στην Ουάσινγκτον τον Κινέζο Αντιπρόεδρο Liu He. Χθες, ο οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης Trump, Larry Kudlow, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον περιμένει να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος αυτή την εβδομάδα.

    Οι επενδυτές θα βρίσκονται σε επιφυλακή, αναμένοντας θετικά σχόλια από τις δύο πλευρές, προκειμένου να εντοπίσουν σημάδια προόδου στη μακρόχρονη εμπορική διαφωνία των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, η οποία έχει πλήξει για αρκετούς μήνες τις χρηματοπιστωτικές αγορές, προκαλώντας επιχειρηματική και καταναλωτική αναστάτωση.

    Πίσω στην Ευρώπη, η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May, δήλωσε ότι θα ζητήσει από την ΕΕ να παρατείνει την προθεσμία για το Brexit, προκειμένου να καταφέρει να σπάσει το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί το βρετανικό κοινοβούλιο. Η May στράφηκε προς τον ηγέτη του Ερατικού Κόμματος, Jeremy Corbym, προκειμένου να βρει την απαραίτητη υποστήριξη για την υπερψήφιση μιας τελικής πρότασης αποχώρησης. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει καμία πρόοδος, τις προσεχείς ημέρες, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, με τους αναλυτές όμως να ισχυρίζονται ότι η διενέργεια εθνικών εκλογών, αποτελεί πιθανότερο σενάριο.

    Θετική αντίδραση του DAX για το εμπόριο στο +1,22%, στο Παρίσι ο CAC βρίσκεται στο +0,79%, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κινείται στο +0,81%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,07%.



    ΣΧΟΛΙΑ