• ΑΓΟΡΕΣ

    Γουόρεν Μπάφετ: «Ξεφορτώνεται» μετοχές της BYD

    • Bloomberg
    Warren Buffett

    Warren Buffett


    Σε μπαράζ πωλήσεων μετοχών της κινεζικής κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων BYD έχει επιδοθεί εδώ και μήνες η εταιρεία του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, Berkshire Hathaway.

    H εταιρεία του «σοφού της Όμαχα» πούλησε περίπου 1,55 εκατομμύρια από τις μετοχές της BYD, οποίες είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ στις 27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με μια κατάθεση ανταλλαγής την Πέμπτη.

    Από την πώληση, η Berkshire συγκέντρωσε 45 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Γουόρεν Μπάφετ κατείχε μερίδιο περίπου 20% στην κινεζική εταιρεία. Από τον περασμένο Αύγουστο, η εταιρεία του έχει ξεκινήσει μια σειρά πωλήσεων μετοχών της BYD, με αποτέλεσμα πλέον να έχει μειωθεί το μερίδιό του στο 12,9%.

    Ειδικότερα, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε οχτώ σημαντικές συναλλαγές τους τελευταίους έξι μήνες.

    Από τον Ιούλιο κυκλοφορούν φήμες ότι ο Μπάφετ σκέφτεται να πουλήσει το μερίδιό του, με την είδηση και μόνο να βυθίζει τη μετοχή της BYD.

    Ο Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε 225 εκατ. μετοχές της BYD το 2008 για περίπου 230 εκατ. δολάρια.  Σύμφωνα με τη κινεζική εταιρεία, η Western Capital LLC, η οποία ελέγχεται 100% από την Berkshire Hathaway, είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος μέτοχος της BYD.

    Η συμμετοχή του Μπάφετ έδωσε μια τεράστια ώθηση στην εταιρεία, η οποία είδε από το 2008 έως σήμερα μία εκτόξευση της τάξης του 2.000%.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Shenzhen, παράγει επίσης τις δικές της μπαταρίες και τσιπ EV.

    Διαβάστε επίσης:

    Warren Buffett: Οι καλύτερες μετοχές του μεγαλοεπενδυτή για το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ