• ΑΓΟΡΕΣ

    Goldman, Citigroup: Το δολάριο Σιγκαπούρης είναι το νέο μεγάλο στοίχημα

    • Bloomberg
    δολάριο Σιγκαπούρης

    δολάριο Σιγκαπούρης


    Το δολάριο Σιγκαπούρης αναδεικνύεται ως το κορυφαίο στοίχημα για τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street.

    Η Goldman Sachs τάσσεται υπέρ του συγκεκριμένου νομίσματος μεταξύ των άλλων ασιατικών νομισμάτων, μαζί με το μπατ της Ταϊλάνδης.

    Η Citigroup συνιστά την αγορά του νομίσματος σε πτώσεις, ενώ η RBC Capital Markets λέει ότι η περαιτέρω αυστηροποίηση της πολιτικής της MAS (κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης) — η οποία χρησιμοποιεί το ξένο συνάλλαγμα της χώρας ως κύριο εργαλείο πολιτικής της — θα αυξήσει τα κέρδη του.

    Παρά το γεγονός ότι η ξέφρενη άνοδος του αμερικανικού δολαρίου έχει πλήξει τα ασιατικά νομίσματα φέτος, το δολάριο της Σιγκαπούρης έχει συγκρατηθεί σε σχετικά καλά επίπεδα, χάρη στην επιθετική πολιτική της κεντρικής τράπεζας και την ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης. Το νόμισμα έχει αποδυναμωθεί κατά 3,8% έναντι του δολαρίου το 2022, αλλά έχει ενισχυθεί έναντι όλων των ανταγωνιστικών ασιατικών νομισμάτων, με εξαίρεση το δολάριο Χονγκ Κονγκ.

    Οι αναλυτές στρατηγικής της Goldman, συμπεριλαμβανομένου του Danny Suwanapruti, επισήμαναν σε σημείωμα τους: «Παραμένει το αγαπημένο μας νόμισμα στην Ασία εκτός της Ιαπωνίας».

    Second Best | Singapore dollar is top performer in Asia this year after Hong Kong's currency
    Το δολάριο Σιγκαπούρης έχει την δεύτερη καλύτερη απόδοση στην Ασία φέτος μετά το νόμισμα του Χονγκ Κονγκ

    Το δολάριο της Σιγκαπούρης έχει υπεραποδώσει καθώς η MAS προσπάθησε να περιορίσει τον πληθωρισμό που εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν 14 ετών. Η κεντρική τράπεζα απροσδόκητα προχώρησε σε σύσφιξη της πολιτικής της τον περασμένο μήνα — πραγματοποιώντας τη δεύτερη αιφνιδιαστική κίνηση για φέτος — προκειμένου να μετριάσει τις πιέσεις στις τιμές.

    Ενώ το δολάριο ΗΠΑ είναι πιθανό να ενισχυθεί περαιτέρω αυξάνοντας τις πιέσεις στα ασιατικά περιουσιακά στοιχεία, το δολάριο  Σιγκαπούρης είναι ένα νόμισμα για το οποίο «είμαστε ευνοϊκά προσκείμενοι και προτιμούμε να αγοράζουμε στις πτώσεις χαμηλότερα», γράφουν σε σημείωμα οι αναλυτές της Citigroup, συμπεριλαμβανομένης της Johanna Chua.

    Το νόμισμα της Σιγκαπούρης υποχώρησε 0,3% την Πέμπτη στα 1,4012 ανά δολάριο ΗΠΑ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ευρώ: Έτοιμο να ξεκινήσει ράλι αν ο πληθωρισμός κινηθεί υψηλότερα

    Σε υψηλό επίπεδο 20ετίας η ισοτιμία του δολαρίου



    ΣΧΟΛΙΑ