ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, αντιδρώντας στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας από τις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.
Στο επίκεντρο παραμένει πάντως το θέμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας και οι επιπτώσεις του στην παγκόσμια ανάπτυξη.
Την Πέμπτη το Πεκίνο προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως θα απαντήσει με αντίποινα στην ενεργοποίηση των δασμών που έχει προαναγγείλει ο Ντόναλντ Τράμπ για τις κινεζικές εισαγωγές. Από την άλλη, πάντως, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε πως οι διαπραγματευτές των δύο χωρών διεξήγαγαν «παραγωγικές» συνομιλίες και πως αναμένει τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.
Την Παρασκευή, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 369,63 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο +1,24%, με τον τραπεζικό κλάδο να πρωταγωνιστεί στην άνοδο. Σε επίπεδο εβδομάδας ωστόσο έκλεισε με απώλειες -0,52%.
Στη Βρετανία, όπου οι συζητήσεις για το Brexit κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε νέα πολιτική κρίση, ο FTSE 100 έκλεισε στις 7.117,15 μονάδες με άνοδο +0,71%. Στη Γερμανία ο DAX έκλεισε στις 11.562,74 μονάδες με άνοδο +1,31%, ενώ ο CAC 40 στη Γαλλία τερμάτισε στις 5.300,79 μονάδες με άνοδο +1,22%.
Στον νότο ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 20.322,59 με άνοδο +1,51%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στις 8.670,40 μονάδες, με άνοδο +1,78%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στάρμερ: Η Βρετανία δεν θα παραδώσει ποτέ τη σημαία της στην ακροδεξιά
- Κάγια Κάλας – ρουμάνικο υπ. Άμυνας: Καταδικάζουν την παραβίαση του ρουμάνικου εναέριου χώρου από ρωσικά drones
- Ρούμπιο – Νετανιάχου: «Η σχέση ΗΠΑ–Ισραήλ είναι ανθεκτική όπως οι πέτρες του Τείχους των Δακρύων»
- Brookfield – GIC: Στο τραπέζι συμφωνία $10 δισ. για το μεγαλύτερο deal στην αμερικανική αγορά ακινήτων
