• ΑΓΟΡΕΣ

    Ευρωαγορές: Ανοδικά έκλεισαν ενόψει συνάντησης ΗΠΑ-Κίνας

    • NewsRoom


    Ανοδικά έκλεισαν σήμερα τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια καθώς επανήλθε η αισιοδοξία στο εμπόριο μετά την γνωστοποίηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Λίου Χε.

    Σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους αναφέρει «Μεγάλη ημέρα για τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα. Θέλουν να πετύχουν συμφωνία, θέλω όμως εγώ; Θα συναντηθώ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (σ.σ. της Κίνας) αύριο στον Λευκό Οίκο».

    Στην Ευρώπη, αναβολή για την Παρασκευή έλαβε η συνάντηση μεταξύ των διαπραγματευτών Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, αφού η ΕΕ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ότι χρειάζονται μεγάλες υποχωρήσεις εκ μέρους του Λονδίνου, εάν αυτό επιθυμεί μια συμφωνία της«τελευταίας στιγμής» πριν την εκπνοή της προθεσμίας για έξοδο από την Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

    Ωστόσο οι σχέσεις μεταξύ Λονδίνου και Δουβλίνου φαίνεται να περνάει σε μια καλύτερη φάση μετά τη συνάντηση των ηγετών των δύο κρατών, οι οποίοι εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν στο οποίο γίνεται λόγος για εξεύρεση «διόδου προς μια πιθανή συμφωνία».

    Σε αυτό το κλίμα ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο και έκλεισε στις 7186,36 μονάδες και στο +0,28%, ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε στις 12.164,20 με άνοδο 0,58% και ο CAC 40 στο Παρίσι στις 5.569,05 μονάδες και στο +1,27%.

    Στον ευρωπαϊκό νότο ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στις 21.756,39 μονάδες με άνοδο 1,03% και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη στις 9.104,40 μονά δες στο +1,25%.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,72%, στις 383,02 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ