• ΑΓΟΡΕΣ

    Εβδομαδιαίες απώλειες 5,9% για τον χρυσό λόγω FED – Επέστρεψε στα κέρδη το πετρέλαιο την Παρασκευή

    • NewsRoom
    ράβδοι χρυσού

    ράβδοι χρυσού


    Με εβδομαδιαίες απώλειες 5,9%, τις μεγαλύτερες από τον Μάρτιο, έκλεισε ο χρυσός, έχοντας δεχθεί το χτύπημα από την άνοδο του δολαρίου, έπειτα από τις ανακοινώσεις της FED που έφεραν ταχύτερα μια αύξηση των βασικών επιτοκίων.

    Την Τετάρτη η FED έδωσε σήμα για τουλάχιστον δύο αυξήσεις των βασικών επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2023. Το κλίμα βάρυνε ακόμα περισσότερο την Παρασκευή μετά τις δηλώσεις του προέδρου της St. Louis Federal Reserve, James Bullard για μια αρχική αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ίσως και εντός του 2022.

    Τα παραπάνω οδήγησαν το δολάριο σε εβδομαδιαία άνοδο 1,8%, επηρεάζοντας αρνητικά τον χρυσό. Την Παρασκευή, το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε κατά 0,3% στα 1.769 δολάρια η ουγγιά, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό ήταν το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 30 Απριλίου.

    Αντίθετα, οι τιμές του πετρελαίου κατάφεραν να ανατρέψουν την αρνητική εικόνα της εβδομάδας με άνοδο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αύξηση της ζήτησης το επόμενο διάστημα. Παράλληλα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στο Ιράν.

    Την Παρασκευή το συμβόλαιο Ιουλίου του αργού τύπου West Texas Intermediate έκλεισε με άνοδο 0,8% στα 71,64 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε κατά  1%.

    Το συμβόλαιο Αυγούστου του Brent ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 73,43 δολάρια το βαρέλι ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με  άνοδο 1%.



    ΣΧΟΛΙΑ