• ΑΓΟΡΕΣ

    Eurobank: Τι συμβαίνει με την μετοχή;

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    Βροχή συναλλαγών μετά τις 15.00 σημειώθηκε στη μετοχή της Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 διακινώντας συνολικά σχεδόν 14 εκατ. τεμάχια φέρνοντάς τη στην πρώτη θέση από πλευράς τζίρου με 14 εκατ. τεμάχια.

    Άλλαξε χέρια σχεδόν το 4% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ πραγματοποιήθηκαν πακέτα 9,7 εκατ. τεμαχίων.

    Ο συναλλακτικός όγκος στη μετοχή προκάλεσε το σφοδρό ενδιαφέρον της αγοράς και για έναν ακόμα λόγο.

    Η μετοχή έφτασε να κάνει πράξεις κάτω από το 1 ευρώ, στο 0,99 ευρώ.

    Η διόρθωση που σημειώθηκε από τα υψηλά που είχε γράψει την περασμένη εβδομάδα ανέρχεται σε 11,61%.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις επαγγελματιών της αγοράς, ήταν υπερβολική, με την Morgan Stanley να δίνει τιμή στόχο στο 1,38 ευρώ.

    Οι ίδιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μπλοκ ισχυρών αγοραστών στη ζώνη μεταξύ 0,97 – 0.99 ευρώ, αφού με την αλλαγή της τάσης στην αγορά που έχει εκδηλωθεί από τις αρχές Οκτωβρίου, δεν υπάρχει λόγος οπισθοχώρησης.

    Σημειωτέον, ότι –σύμφωνα πάντα με τις ίδιες εκτιμήσεις στην αγορά– από τα 92 λεπτά και πάνω ο ιδιοκτήτης της Fairfax κ. Πρεμ Γουάτσα (ελέγχει το 33,47%) δείχνει να είναι σε θετικό πρόσημο η επένδυσή του.

    Από τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρατηρείται αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα στην Eurobank.

    Στις 2/12 άλλαξαν χέρια 6,3 εκατ. τεμάχια, στις 5/12 διακινήθηκαν 13,3 εκατ. τεμάχια, στις 6/12 σχεδόν 10 εκατ. τεμάχια και χθες σχεδόν 14 εκατ. τεμάχια.

    Οι τιμές στόχοι που έχουν θέσεις οι ξένοι οίκοι για την Eurobank κινείται μεταξύ 1,35 – 1,60 ευρώ.

    Η Wood θεωρεί ότι μαζί με την ΕΤΕ, η Eurobank έχουν υπεραποδώσει φέτος λόγω των ταχύτερων ρυθμών εξυγίανσης, με απόδοση κεφαλαίων ROTE άνω του 10% και σημαντικά υψηλότερη κάλυψη των NPEs και υψηλότερους δείκτες κεφαλαίων.

    Η ίδια αναμένει ότι η Eurobank  θα συνεχίσει να υπεραποδίδει βραχυπρόθεσμα, λόγω των ανησυχιών για πιθανή ύφεση το επόμενο έτος.

    Eurobank: Τι λέει η AXIA

    Από την πλευρά της η Axia  αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της ότι η τράπεζα συνεχίζει να διαθέτει τον υψηλότερο δείκτη RoTE μεταξύ των τραπεζών, υποστηριζόμενη από τις σημαντικές και κερδοφόρες διεθνείς δραστηριότητές της και τον εγχώριο βραχίονα της για επενδύσεις σε ακίνητα.

    Θα πρέπει να είναι σε θέση να αυξήσει επιθετικά τον κύκλο εργασιών της, με περιορισμένη υπερέκθεση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (εκτιμά η Axia 4,8% δείκτη NPE έως το 2024).

    Αναμένεται διψήφιο δείκτη RoTE για το 2024 της τάξης του 12,4%, παρά την αύξηση των κεφαλαιακών δεικτών.

    Αυτό θα συνοδεύεται από από πλούσια μερίσματα, αρχής γενομένης από το φέτος.

    Η αμετάβλητη τιμή στόχος στα 1,6 ευρώ ανά μετοχή συνεπάγεται δείκτη αποτίμησης P/TE FY24 0,81 φορές ή +49% άνοδο σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής, καταδεικνύοντας υψηλότερη κερδοφορία παράλληλα με έναν σταθερό δείκτη πληρωμών.

    Διαβάστε επίσης

    Morgan Stanley: Τα κυβερνητικά μέτρα και οι συνέπειές τους για τις τράπεζες

    Jefferies: Κορυφαία επιλογή η Ελλάδα στην αναδυόμενη Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ