• ΑΓΟΡΕΣ

    Eurobank: Ελκυστικές αποτιμήσεις στο ΧΑ – Νέες εκδόσεις εταιρικών ομολόγων €1-2 δισ.


    To 2020 ήταν αναμφίβολα ένα έτος που θα θυμόμαστε καθώς έδρασαν πολλοί παράγοντες (προβλέψιμοι και μη) που έφεραν έντονη μεταβλητότητα.

    Όπως αναφέρει το τμήμα ανάλυσης και επενδύσεων της Eurobank στο «Global Markets Compass» , ο κόσμος ήταν προετοιμασμένος για τις εκλογές των ΗΠΑ και το οριστικό Brexit. Οι εκλογές είναι συνήθως μια γνωστή και πολύ προβλέψιμη πηγή μεταβλητότητας με μια σχεδόν “τυποποιημένη” αντίδραση στις αγορές. Όχι όμως σε αυτές τις εκλογές.

    Βέβαια, πριν από την απρόβλεπτη τροπή των εκλογών στις ΗΠΑ, μια άγνωστη και καθόλα απρόβλεπτη πηγή μεταβλητότητας «χτύπησε» τις αγορές. Η πανδημία Covid-19. Μέσα σε ένα χρόνο, οι παγκόσμιες αγορές βρέθηκαν αντιμέτωπες με τεράστια μεταβλητότητα, σε χαμηλά σχεδόν 10 ετών, όπως καταγράφηκε από τον δείκτη VIX και έπειτα κοντά σε υψηλά.

    Το 2021 μένει να δούμε αν οι αγορές είναι σωστές ή λάθος, επισημαίνουν οι αναλυτές.

    Ελληνικό χρηματιστήριο

    Η ελληνική αγορά έκλεισε το 2020 12% χαμηλότερα, κυρίως ως αποτέλεσμα της πτώσης κατά 40% του τραπεζικού τομέα. Παρόλα αυτά, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να ξεπεράσει τον Stoxx 600 από τα μέσα Νοεμβρίου, κυρίως λόγω του τραπεζικού ράλι (με άνοδο 100% από τον Νοέμβριο).

    Παρά το πρόσφατο ράλι, επισημαίνουν οι αναλυτές, οι ελληνικές μετοχές διατηρούν ελκυστικές αποτιμήσεις και βρίσκονται σε σημαντική έκπτωση έναντι των Ευρωπαίων ανταγωνιστών.

    Συμβουλή της εβδομάδας: Αν και ο δείκτης του ΧΑ έχει ανακάμψει σημαντικά από το Μάρτιο, στις θετικές ειδήσεις για το εμβόλιο, παραμένει κάτω από τα υψηλά του 2020.

    Ελλάδα και ομόλογα

    Ένα εξαιρετικό κλείσιμο έτους και μια καλή αρχή για την αγορά ελληνικών ομολόγων, με τον δείκτη να βρίσκεται κάτω από το 250, επίπεδο που είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2020.

    Για το 2021 οι αναλυτές της Eurobank αναμένουν νέες εκδόσεις εταιρικών ομολόγων τουλάχιστον 1-2 δισ. ευρώ.

    Οι αποδόσεις του 2020

    Tesla, Bitcoin και χρυσός. Η εξάπλωση της τεχνολογίας και η αυγή της 4ης Βιομηχανικής και Τεχνολογικής Επανάστασης αποδεικνύει ότι αυτή είναι εποχή για τους τολμηρούς. Αν επενδύονταν 100 $ τον Ιανουάριο του 2020 στα τέλη του έτους θα γίνονταν 820 $ στην Tesla, 402 $ στο Bitcoin και $ 125 στον χρυσό!

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ