• ΑΓΟΡΕΣ

    Επιστροφή στα κέρδη στη Wall Street – Εντυπωσιακό ντεμπούτο για τη μετοχή της Pinterest

    • NewsRoom


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τις απώλειες της Τετάρτης, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα στοιχεία για την αγορά εργασίας και το εμπόριο, αλλά και την δυναμική είσοδο στο χρηματιστήριο της Pinterest.

    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησα κατά 5.000 στον εποχικά αριθμό των 192.000 την προηγούμενε εβδομάδα, κάτι που αποτελεί νέο χαμηλό ρεκόρ 50 ετών. Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις ανέκαμψαν τον Μάρτιο παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,6%, στα 514,1 δισ. δολάρια.

    Όσο για την Pinterest, η μετοχή της έκλεισε στα 24,40 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 28% από την αρχική τιμή προσφοράς που είχε οριστεί στα 19 δολάρια, κατά το ντεμπούτο της στην αγορά, δείχνοντας τις ελπίδες που τρέφουν για την εταιρεία οι επενδυτές.

    Τέλος στην πολιτική επικαιρότητα κυριάρχησε το ζήτημα του πορίσματος για την εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική περίοδο του 2016. Σύμφωνα με αυτό δεν προέκυψαν στοιχεία για ρωσική εμπλοκή στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ. Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι ο γιος του προέδρου, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, παραβίασε τη νομοθεσία περί χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών ενώ αναφέρεται πως ήρθε σε επαφή με τον ιστότοπο WikiLeaks κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,42% στις 26.559,54 μονάδες, ο S&P 500 στις 2.905,03 μονάδες, με κέρδη +0,16% ενώ ο τεχνολογικός  Nasdaq στο +0,02% και τις 7.998,06 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ