• ΑΓΟΡΕΣ

    Επιστρέφει η… αισιοδοξία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κλειστή η Φρανκφούρτη

    Χρηματιστήριο


    Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν οι συναλλαγές στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από άρθρο που κυκλοφόρησε στη ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, όπου αναφέρει ότι η Ιταλία θα μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2% του ΑΕΠ, μέχρι το 2021. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση συνασπισμού μιλούσε για έλλειμμα της τάξης του 2,4% τα επόμενα τρία χρόνια.

    Άμεση ήταν η επίδραση στο ευρώ, το οποίο καταγράφει κέρδη έναντι των σημαντικότερων νομισμάτων. Το ευρώ ενισχύεται 0,23% έναντι του δολαρίου στα 1,1571, έναντι του γιεν καταγράφει κέρδη 0,33% στα 131,7, ενώ άνοδο 0,37% σημειώνει το ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου στα 1,1404.

    Στις αγορές μετοχών, το χρηματιστήριο του Μιλάνου απολαμβάνει τα μεγαλύτερα κέρδη, με το MIB να ενισχύεται άνω του 1%. Ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,28%, ο ισπανικός IBEX 35 +0.41%, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Λονδίνο.

    Εδώ να σημειώσουμε ότι το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης παραμένει κλειστό λόγω εθνικής εορτής.

    Νωρίτερα στην Ασία…

    Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές τη Τετάρτη, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί με τις εξελίξεις στην ιταλική οικονομία.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,62% στις 24.108 μονάδες. Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας αποδείχτηκε ο πιο αδύναμος, καταγράφοντας απώλειες έως και 2,7%. Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι τράπεζες εμφάνισαν επίσης χαμηλές επιδόσεις, σημειώνοντας πτώση 1,7% και 1,6% αντίστοιχα.

    Στις υπόλοιπες αγορές, ο δείκτης Sensex στην Ινδία σημείωνε απώλειες 0,16%, το ίδιο και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Στην Ινδονησία, ο IDX κινείτο με πτώση 0,33%.

    Υπενθυμίζεται ότι η αγορά της Κίνας θα είναι κλειστή μέχρι και την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου. Κλειστό ήταν και το χρηματιστήριο στη Νότια Κορέα.

    Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,32%.



    ΣΧΟΛΙΑ