• ΑΓΟΡΕΣ

    Εντυπωσιακή άνοδος 6%, στα 1.660 δολάρια, για τον χρυσό – Άλμα 2,8% και για το πετρέλαιο

    Χρυσός: Γιατί οι Γερμανοί σπεύδουν σε αγορές του πολύτιμου μετάλλου


    Την καλύτερη συνεδρίαση από το 2008 κατέγραψε την Τρίτη ο χρυσός, εκμεταλλευόμενη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την απόφαση της FED να προχωρήσει σε αγορά απεριόριστων αμερικανικών ομολόγων και άλλων τίτλων, οδηγώντας σε αποκλιμάκωση το δολάριο.

    Σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για την υποχώρηση της προσφοράς το επόμενο διάστημα λόγω των περιορισμών που υφίστατνται και ορισμένες μεταλλευτικές εταιρείες λόγω κορονοϊού, το συμβόλαιο του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου, εκτοξεύθηκε την Τρίτη κατά 6% στα 1.660,80 δολάρια ανά ουγγιά.

    Την ίδια ώρα κέρδη σημείωναν και οι τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από τα νέα για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το πακέτο-γίγας με τα μέτρα στήριξης για την αμερικανική οικονομία που συζητιέται στο Κογκρέσο.

    Με ισχυρά κέρδη έκλεισε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το πετρέλαιο καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις από το Κογκρέσο για ένα πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους έως 2 τρισ. δολ.

    Οι διαβεβαιώσεις των ηγετών του Κογκρέσου ότι είναι κοντά σε συμφωνία έχουν δώσει ώθηση στην τραυματισμένη επενδυτική ψυχολογία από την επέλαση του κορονοϊού σε κάθε γωνιά του πλανήτη με ολέθριες συνέπειες στις κοινωνίες και την οικονομία.

    Το συμβόλαιο αμερικανικού αργού (WTI) παραδόσεως Μαίου έκλεισε με άνοδο 2,8% στα 24,01 δολάρια το βαρέλι.



    ΣΧΟΛΙΑ