• ΑΓΟΡΕΣ

    Προς τις 1000 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    Νέα υψηλά 8ετίας και με ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 992 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών κοιτάζει κατάματα τις 1000 μονάδες

    Οι συναλλαγές μετά από μιάμιση ώρα ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ και πρωταγωνιστές είναι η Πειραιώς  ΠΕΙΡ 2,13% 3,83 και η Εθνική ΠΕΙΡ 2,13% 3,83 και από τα μη τραπεζικά blue chips η ΔΕΗ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,15% 2,63  και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ .

    Nα σημειωθεί ότι η μετοχή της τράπεζας Αττικής ΑΤΤ 0,44% 11,40 βρίσκεται στο +12%.

    Το καλό κλίμα συνεχίζεται με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στα υψηλά σε κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας, δηλαδή τις 992 μονάδες, σημειώνουν οι αναλυτές.

    Από σήμερα και μέχρι τέλος του μήνα ο MSCI θα επιλέξει δύο τυχαίες συνεδριάσεις για να μετρήσει την κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων προκειμένου να εντάξει νέες, μία ή δύο, από 1ης Μαρτίου στους δείκτες του.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών περισσότερες πιθανότητες φαίνεται ότι έχουν η Πειραιώς 1,72 και η Μότορ Όιλ ΜΟΗ 22,20.

    Από εκεί και πέρα όσο περνούν οι μέρες οι αγορές στοιχίζονται στο να ακούσουν τις ανακοινώσεις για τις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed την ερχόμενη εβδομάδα, με τους αναλυτές να διχάζονται για το ύψος της αύξησης, με το καλό σενάριο να θέλει άνοδο 0,25% στο βασικό επιτόκιο του δολαρίου.

    Από πλευράς ΕΚΤ στις αρχές Φεβρουαρίου οι αγορές περιμένουν τις ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ.

    Το Σαββατοκύριακο που πέρασε με δηλώσεις τους μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΤ έκαναν λόγο για δύο ακόμα αυξήσεις από 0,50%, με το συνολικό επιτόκιο του ευρώ να διαμορφώνεται πάνω από 3%.



    ΣΧΟΛΙΑ