• ΑΓΟΡΕΣ

    Eυρώ: Σε χαμηλό πέντε μηνών μετά την διαφοροποίηση ΕΚΤ-Fed για τη μείωση επιτοκίων

    • Bloomberg


    Το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του έτους, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα από τη Fed.

    Το κοινό νόμισμα υποχώρησε έως και 0,5% στο 1,0676 δολάρια την Παρασκευή, το πιο χαμηλό σημείο από τον Νοέμβριο. Βρίσκεται σε τροχιά για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του έναντι του δολαρίου εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, σημειώνοντας πτώση 1,5%.

    Οι κινήσεις αυτές ακολουθούν μετά την επιβεβαίωση των αξιωματούχων της ΕΚΤ ότι δεν επηρεάζονται από τις πιο επιφυλακτικές προοπτικές στις ΗΠΑ – όπου υπάρχει ανησυχία για την πορεία του πληθωρισμού. Εξέλιξη που οδήγησε τους traders να διατηρήσουν τα στοιχήματά τους ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα προχωρήσουν σε μείωση κατά 0,25% τον Ιούνιο.

    Στο μεταξύ, οι αγορές χρήματος μετατόπισαν την αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης της χαλάρωσης της πολιτικής της Fed κατά μία συνεδρίαση έως τον Σεπτέμβριο. Αυτό έχει στείλει το spread των αποδόσεων μεταξύ των διετών ομολόγων του Δημοσίου των ΗΠΑ και των γερμανικών ομολόγων στο υψηλότερο επίπεδο τους φετινού έτους.

    Which Central Bank Cuts First Matters | Rate differentials point to a weaker euro as $1.05 options gain traction
    Είναι σημαντικό ποια τράπεζα θα μειώσει πρώτη τα επιτόκια

    «Η πτώση του ευρώ στο 1,07 δολάρια μας λέει ότι η μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο είναι η τρέχουσα σκέψη. Διάσπαση αυτού του επιπέδου θα είναι ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο προς το 1,05 δολάριο», δήλωσε ο Brad Bechtel, επικεφαλής της FX στην Jefferies στη Νέα Υόρκη. Το ευρώ πιθανότατα θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο την περίοδο που η ΕΚΤ θα αρχίσει να χαλαρώνει την πολιτική της, πρόσθεσε.

    Οι traders των options είναι όλο και πιο αρνητικοί για την περαιτέρω πορεία του ευρώ.

    Επίσης, τα στοιχεία του Απριλίου από την Depository Trust & Clearing Corporation υποδηλώνουν χαμηλή πεποίθηση ότι το ευρώ θα μπορούσε να αποδυναμωθεί πολύ κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο στήριξης του 1,05 δολαρίου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιάννης Στουρνάρας: Είναι καιρός η ΕΚΤ να διαφοροποιηθεί από την Fed

    Ebury: Το δολάριο κάνει ράλι καθώς οι αγορές ξανασκέφτονται τις μειώσεις της Fed

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΟΠΑΠ, Profile και S&P



    ΣΧΟΛΙΑ