• ΑΓΟΡΕΣ

    Έχασε τα 1.700 δολάρια ο χρυσός

    χρυσός


    Διευρύνει τις απώλειές του ο χρυσός, εν αναμονή της ανακοίνωσης νέων μέτρων για την τόνωση της οικονομίας από τον Τζο Μπάιντεν, μετά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί, όπως είπε, στο μέτωπο του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

    Ο Μπάιντεν ανέφερε ότι, έως τις 19 Απριλίου, το 90% των ενηλίκων στις ΗΠΑ θα είναι πια επιλέξιμοι για να κάνουν εμβόλιο έναντι της Covid-19, αυξάνοντας τη διάθεση για ρίσκο, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία για τα νέα στελέχη του ιού. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα παρουσιάσει επίσης αυτήν την εβδομάδα τα σχέδιά του για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

    Χάνει τη λάμψη του ο χρυσός

    Ο χρυσός ετοιμάζεται να κλείσει το τρίμηνο με απώλειες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε επίπεδο τριμήνου από το 2018, καθώς η διαφαινόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας έχει αρχίσει να μειώνει την ελκυστικότητά του ως ασφαλούς καταφυγίου. Το ισχυρότερο από το αναμενόμενο δολάριο και η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων έχουν επηρεάσει επίσης το πολύτιμο μέταλλο, που καταγράφει σημαντικές απώλειες έναντι του υψηλού ρεκόρ στο οποίο είχε αναρριχηθεί τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

    Οι προοπτικές για τον χρυσό επιδεινώνονται εν μέσω αύξησης των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα και ενίσχυσης του δολαρίου, δήλωσε η Georgette Boele, αναλύτρια της ABN Amro NV.

    Αφού διέσπασε καθοδικά και τα 1.700 δολάρια ανά ουγγιά, η επόμενη «ζώνη στήριξης που θα δοκιμαστεί πιθανότατα θα είναι τα 1.650-1.670 δολάρια ανά ουγγιά», τόνισε. Αν σπάσει και αυτό το φράγμα, τότε μπορεί να δούμε την τιμή του χρυσού να πέφτει στα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά, συμπλήρωσε.

    Η τιμή spot του πολύτιμου μετάλλου υποχωρούσε κατά 1,3% στα 1.689,56 δολάρια ανά ουγγιά στο Λονδίνο και ετοιμάζεται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 8 Μαρτίου.

    Το παλλάδιο σημείωνε άνοδο 0,2%, ενώ τόσο η πλατίνα όσο και το ασήμι υποχωρούσαν.

    Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index ενισχυόταν κατά 0,3%.



    ΣΧΟΛΙΑ