• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, με το μυαλό στις… προγραμματικές δηλώσεις

    • Στ. Κ. Χαρίτος


    Νέα υψηλά, εντολές αγορών στις τράπεζες, πακέτα, ακόμα και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, τζίρο και ψυχολογικό κλείσιμο πάνω από τις 870 μονάδες (870,58, +0,30%), έστω και οριακά, χαρακτήρισαν τη δεύτερη συνεχόμενα ανοδική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Η κάλυψη της δημόσιας πρότασης του Τιτάνα σε ποσοστό 93%, που κάλυψε όλα τα βαλάντια και όλες τις επιλογές, η συνέχεια της παρακολούθησης των μετοχών από τους οίκους FTSE και MSCI, όπως πρώτο ενημέρωσε το mononews.gr, ήταν το σημείο αναφοράς της σημερινής συνεδρίασης. Η μετοχή τερμάτισε τις συναλλαγές της την Πέμπτη στα 19,36 ευρώ και με όγκο 111 χιλιάδων τεμαχίων, ενώ με κέρδη 4,4% ακολούθησε ο προνομιούχος τίτλος της τσιμεντοβιομηχανίας, στα 18,80 ευρώ.

    Ισχυρά κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της ΔΕΗ, 3,86%, κλείνοντας στα 2,26 ευρώ, με την αγορά να αναμένει τις λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη το προσεχές Σββατοκύριακο στην Βουλή κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων. Το mononews.gr πληροφορείται εγκύρως, ότι ο κ. Χατζηδάκης θα αναφερθεί στους άξονες διάσωσης της επιχείρησης, παρά το γεγονός, ότι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αγορά και καταναλωτές περιμένουν λεπτομέρειες. Εν, αναμονή λοιπόν…

    Όπως έγραψε εγκαίρως και από το άνοιγμα το mononews.gr μεγάλη είναι η κινητικότητα στην Ελτράκ, ενόψει της δημόσιας πρότασης από την Λονδρέζικη ELTRAC CP για το 66,03% του μτοχικού κεφαλαίου. Άλλαξαν χέρια έξι πακέτα 6,8 εκατ. μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 45%, με την αξία του πακέτου να υπερβαίνει τα 22 εκατ. ευρώ. Η Eltrak CP, σημειώνεται ότι αποτελεί θυγατρική της CP Holdings, η οποία έχει την αντιπροσωπεία της Caterpillar σε Μέση Ανατολή, Ευρώπη και Αφρική.

    Κατά τα άλλα εντολές αγορών, όπως τονίστηκε βγήκαν στις τράπεζες, όπου στην Eurobank έγινε και ο μεγαλύτερος όγκος με περισσότερα από 7 εκατ. τεμάχια και κέρδη πάνω από 2%, στα 0,84 ευρώ. Κομβικής σημασίας για το μέλλον της τράπεζας και των θυγατρικών της, κρίνεται η επίσκεψη του επικεφαλής της Fairfax κ. Πρεμ Γουάτσα.

    Στην ΕΤΕ άλλαξαν χέρια 4,9 εκατ. τεμάχια, με την μετοχή να κλείνει με άνοδο 1,29%, στα 2,36 ευρώ. Στο 0,81% τα κέρδη της Alpha, στο 1,62 ευρώ και όγκο 2,945 εκατ. τεμάχια. Στην Πειραιώς, με κέρδη 1,74%, η μετοχή έκλεισε στα 2,81 ευρώ , διακινώντας περί το 1,5 εκατ. τεμάχια. Γενικότερα, στις τράπεζες την Πέμπτη υπήρξαν διακυμάνσεις, με τις τιμές κλεισίματος να ‘αδικούν» την ενδοσυνεδριακή αντίδρασή τους. Σημειωτέον, ότι τα funds Μarshall και Blackrock, παραμένουν με θέσεις short σε Alpha και Εθνική.

    Οι μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις είχαν την τιμητική τους και σήμερα με την μτοχή της Reds να παραμένει στα νέα υψηλά της, το ίδιο και ο Κέκροπας, το Ιατρικό και βεβαίως η μτοχή της Μυτιληναίος. Απώλειες για ΕΛΠΕ και Motor Oil, καθώς σε έκθεσή της η UBS μπορεί να ανεβάζει την τιμή στόχο, αλλά πριμένει χαμηλότερα EΒΙΤDA για το δεύτερο εξάμηνο.



    ΣΧΟΛΙΑ