• Cryptocurrencies

    Βουτιά για Bitcoin και Ether – Κρίσιμο επίπεδο τα 29.000 δολάρια

    • Bloomberg
    Kρυπτονομίσματα Bitcoin και Ether

    Kρυπτονομίσματα Bitcoin και Ether


    Τα κρυπτονομίσματα διευρύνουν τις απώλειες τους καθώς οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία επηρέασαν τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, με το Bitcoin να υποχωρεί στο χαμηλό ενός μηνός.

    Το μεγαλύτερο token του κόσμου υποχώρησε έως και 8,5% στα 34.337 δολάρια, μετά το μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους της Ρωσίας στην γειτονική της χώρα. Η τιμή του υποχωρεί σχεδόν 50% από το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε τον περασμένο Νοέμβριο.

    Το δεύτερο στην κατάταξη κρυπτονόμισμα, το Ether, κατέγραψε απώλειες έως και 12%, στα 2.301,84 δολάρια. Σημαντική πτώση σημειώνουν και άλλα ψηφιακά νομίσματα όπως το XRP, το Cardano και το Solana.

    Οι διακυμάνσεις του Bitcoin κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων έχουν υπονομεύσει το επιχείρημα ότι τα κρυπτονομίσματα προσφέρουν αντιστάθμιση σε περιόδους αναταραχών. Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της βαθύτερης ενσωμάτωσής του στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, κάτι που το κάνει να κινείται περισσότερο σαν υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, σύμφωνα με τον Ben Caselin, επικεφαλής ανάλυσης και στρατηγικής στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων AAX.

    Στο μεταξύ, ο παραδοσιακά ασφαλής χρυσός, εκτινάχθηκε την Πέμπτη στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2021.

    Bitcoin has been trending downward in recent weeks
    Πτωτική είναι η τάση του Bitcoin τις τελευταίες εβδομάδες

    Η κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας «θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές σημαντικά χαμηλότερα βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Jonathan Tse, επικεφαλής συναλλαγών στην πλατφόρμα crypto Copper.co. «Ωστόσο, μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να είναι ό,τι χρειάζεται για να βρει τον πάτο νωρίτερα, αντί να υπάρξει ένας παρατεταμένος “χειμώνας” για τις τιμές των κρυπτονομισμάτων που υποχωρούν ολοένα και περισσότερο».

    Το επόμενο βασικό επίπεδο που πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές για το Bitcoin σε περίπτωση περαιτέρω υποχώρησης, θα είναι τα 28.000 έως 29.000 δολάρια, δήλωσε ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης στη Luno, μια πλατφόρμα crypto. Εάν αυτό το όριο παραβιαστεί, «θα μπορούσαμε να δούμε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, στα 20.000 δολάρια και κάτω».

    Διαβάστε ακόμη:

    Το Bitcoin χάνει έδαφος – Εκτιμήσεις για διολίσθηση στα 30.000 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ