• Cryptocurrencies

    Βουτιά 8% για το Bitcoin – Εξανεμίστηκαν 126 δισ. δολάρια από την αγορά crypto

    • NewsRoom


    Το Bitcoin κατέρρευσε καθώς το selloff που σημειώθηκε την Πέμπτη στο αμερικανικό χρηματιστήριο προκάλεσε αναταραχή στην αγορά crypto.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονομίσμα του κόσμου καταγράφει απώλειες άνω του 8%, στα 36.193 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk. Την Πέμπτη, υποχώρησε κάτω από τα 36.000 δολάρια πριν εξισορροπήσει περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες.

    Πιέσεις δέχονται και τα άλλα κρυπτονομίσματα με τα Ether και XRP να καταγράφουν σημαντική πτώση.

    Περίπου 129 δισ. δολάρια της αξίας της αγοράς crypto εξανεμίστηκαν σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap.

    Όπως αναφέρει το CNBC, τις αθρόες πωλήσεις κρυπτονομισμάτων πυροδότησε η δραματική συνεδρίαση της Wall Street κατά την οποία ο δείκτης Dow Jones σημείωσε βουτιά 1.000 μονάδων, καταγράφοντας απώλειες σχεδόν 5%.

    Οι επόμενες στηρίξεις

    Το Bitcoin παραμένει σε μεγάλη συσχέτιση με τις αγορές μετοχών ακολουθώντας τις διακυμάνσεις τους.

    «Συνολικά, οι παγκόσμιες αγορές έχουν τρομοκρατηθεί από τους φόβους για την πορεία της ανάπτυξης, όπως μπορούμε να δούμε. Ο Dow σημείωσε τη χειρότερη πτώση του από το 2020 και όλα τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου ακολούθησαν την πορεία του, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς crypto», δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος στο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Luno.

    Ο Ayyar υποστήριξε ότι το bitcoin «έχασε ένα βασικό επίπεδο» όταν υποχώρησε κάτω από τα 37.500 δολάρια και αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει «μια κίνηση πολύ χαμηλότερα» τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα εκτίμησε ότι θα μπορούσε να δοκιμάσει το χαμηλό των 30.000 δολαρίων σύντομα και εάν η τιμή πέσει κάτω από αυτό το επίπεδο, θα μπορούσε να βυθιστεί στα 25.000 δολάρια.

    «Στο μεταξύ, θα μπορούσαμε να δούμε κάποια ράλι ανακούφισης, αλλά τίποτα που να δείχνει μια αλλαγή της ψυχολογίας», εκτός εάν το bitcoin καταφέρει να βρει στήριξη πάνω από 42.000 δολάρια, πρόσθεσε ο Ayyar.

    Διαβάστε ακόμη:

    Βαρύ sell-off στη Wall Street: Βουτιά 1.000 μονάδων για τον Dow Jones, γκρεμίστηκε στο -4,99% ο Nasdaq (upd)

    Πρεμιέρα για το πρώτο ETP που συνδυάζει bitcoin και χρυσό



    ΣΧΟΛΙΑ