• Cryptocurrencies

    Βitcoin: Βουτιά του όγκου συναλλαγών στο χαμηλό σχεδόν πέντε ετών

    • NewsRoom


    Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν πέντε ετών έχει υποχωρήσει αυτό τον μήνα ο όγκος συναλλαγών του bitcoin, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής αναζητώντας λόγους για να επιστρέψουν στην αγορά.

    Όπως αναφέρει το CNBC, μια ανάλυση των δεδομένων της CryptoQuant τόσο από τις spot αγορές όσο και από τα χρηματιστήρια παραγώγων δείχνει ότι ο συνολικός όγκος του bitcoin που διακρατείται σε όλα τα χρηματιστήρια μειώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 2018 και δυσκολεύεται να ανακάμψει.

    Έως τις 26 Αυγούστου, ο όγκος συναλλαγών του bitcoin σε όλα τα ανταλλακτήρια διαμορφώθηκε στα 129.307 BTC, σύμφωνα με την CryptoQuant.

    Νωρίτερα μέσα στον μήνα, στις 12 Αυγούστου, υποχώρησε στα 112.317 BTC, το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 10 Νοεμβρίου 2018. Τώρα είναι χαμηλότερα από το υψηλό του Μαρτίου των 3,5 εκατομμυρίων BTC, κατά περίπου 94%.

    «Οι όγκοι συναλλαγών μειώνονται στις bear markets καθώς αποχωρούν οι μικροεπενδυτές», δήλωσε στο CNBC ο Julio Moreno, επικεφαλής ανάλυσης της CryptoQuant. «Αυτό συνέβη το 2022 στα περισσότερα ανταλλακτήρια. Καθώς προχωράμε περαιτέρω σε μια ανοδική αγορά, ο όγκος συναλλαγών μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται».

    Η τιμή του Bitcoin εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο 57% από τις αρχές του έτους και σημειώνει διακυμάνσεις γύρω από τα 26.100 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics.

    Ήταν ένα ιδιαίτερα ήσυχο καλοκαίρι για τους traders του bitcoin, αλλά αυτό δεν οφείλεται μόνο στην εποχικότητα.

    Η ρυθμιστική καταστολή των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με το τέλος της τραπεζικής κρίσης τον Μάιο (η οποία συνέβαλε κατά πολύ στα κέρδη που έχει καταγράψει φέτος) αποθάρρυνε και απομάκρυνε τους traders και τους επενδυτές, οι οποίοι δεν είχαν λόγο να επιστρέψουν.

    Ακόμη και μετά το βίαιο sell-off του bitcoin στις 17 Αυγούστου – το μεγαλύτερο sell-off μιας ημέρας από την πτώχευση του FTX τον Νοέμβριο – η αγορά γρήγορα ηρέμησε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές δεν έχουν κλονιστεί από την πρόσφατη αδυναμία, αναφέρει το CNBC.

    «Συνολικά, [η] αγορά παρέμεινε ανιαρή περιμένοντας έναν νέο καταλύτη και η συνολική ρευστότητα της αγοράς παρέμεινε περιορισμένη», δήλωσε ο αναλυτής της Bernstein, Gautam Chhugani, σε σημείωμα τη Δευτέρα.

    «Αυτή η αγορά δεν είναι απαραιτήτως πτωτική, αλλά οι συμμετέχοντες παραμένουν αδιάφοροι για συναλλαγές, καθώς η αγορά περιμένει καταλύτες», πρόσθεσε.

    «Αν και οι βραχυπρόθεσμοι καταλύτες μπορεί να λάβουν πολλές μορφές, συνεχίζουμε να πιστεύουμε στη μακροπρόθεσμη ιστορία της συνεχιζόμενης υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων και της ισχύος του bitcoin ως εναλλακτικό περιουσιακό στοιχείο και αποθήκευση αξίας», δήλωσε ο αναλυτής της Cantor Fitzgerald, Josh Siegler.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Κοντά σε χαμηλό διμήνου

    Εταιρεία εξόρυξης Bitcoin έβγαλε εκατομμύρια πουλώντας ενέργεια στον καύσωνα!



    ΣΧΟΛΙΑ