• Cryptocurrencies

    Tesla: Πώς το Bitcoin έβαλε φρένο στην μετοχή της εταιρείας του Elon Musk

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    H μετοχή της Tesla σταμάτησε να ακολουθεί την πορεία των αντίστοιχων τίτλων των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας των ΗΠΑ και ο λόγος θεωρείται ότι είναι το Bitcoin.

    Ο συσχετισμός 20 ημερών μεταξύ της τιμής μετοχής της Tesla και του δείκτη Nasdaq 100 μειώθηκε από 0,83 στις 17 Ιουνίου, σε 0,14 την Τετάρτη. Πτώση μπορεί επίσης να υπάρξει στο συσχετισμό των μετοχών της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων και του δείκτη NYSE FANG +, ο οποίος περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας όπως Facebook, Apple, Amazon.com και Netflix. Η Tesla θα ανακοινώσει τα κέρδη της στις 26 Ιουλίου.

    «Η Tesla συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις εταιρείες τεχνολογίας υψηλής κεφαλαιοποίησης” και “αυτή η σχέση έχει πραγματικά περιοριστεί το τελευταίο διάστημα», δήλωσε η Amy Wu Silverman, αναλύτρια παραγώγων της RBC Capital Markets. «Όταν ρωτάω, τα σχόλια που λαμβάνω είναι ότι αυτό σχετίζεται με την έκθεσή της στο Bitcoin και πώς θα πρέπει να ληφθεί υπόψη όταν ανακοινωθούν τα κέρδη της».

    Tesla, Nasdaq 100 correlation falls before earnings report

    Η Tesla τον Φεβρουάριο αποκάλυψε μια επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin μετά από ευνοϊκά σχόλια του CEO της Elon Musk για το κρυπτονόμισμα. Η κίνηση πυροδότησε εικασίες ότι θα ακολουθούσαν και άλλες εταιρείες – αν και λίγες.

    Έκτοτε, η Tesla πούλησε ένα μέρος των Bitcoin της και ο Musk άσκησε κριτική στο ψηφιακό νόμισμα για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας.

    Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση σχεδόν 4% αυτόν τον μήνα, ενώ ο Nasdaq 100 κατέγραψε άνοδο άνω του 2%. Το Bitcoin έχει υποχωρήσει από την κορυφή των 65.000 δολαρίων που αναρριχήθηκε στα μέσα Απριλίου, σε περίπου 32.500 δολάρια, εν μέσω της μείωσης της διάθεσης των επενδυτών να τοποθετηθούν σε κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ