• Cryptocurrencies

    Solana -Kraken: Τα τελευταία θύματα της κατάρρευσης της FTX 

    • NewsRoom
    Sam Bankman-Fried, ιδρυτής της FTX

    Sam Bankman-Fried, ιδρυτής της FTX


    Με τις έρευνες  για την κατάρρευση της FTX να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη  και το πρώην παιδί θαύμα Sam Bankman-Fried να είναι υπόδικος για τουλάχιστον οχτώ κακουργήματα, το Solana, το altcoin που υποστηρίχθηκε από την εταιρεία κατά τη διάρκεια της εκτόξευσής της, έχει πέσει στα 9,90 δολάρια.

    Την ίδια ώρα και το χρηματιστήριο Kraken, ύστερα από μαζικές απολύσεις αποφάσισε να κλείσει τις δραστηριότητές του στην Ιαπωνία.

    Solana: Έχασε το 94% της αξίας του

    Μέσα στο 2022, μαζί με τα υπόλοιπα altcoins αλλά και το Bitcoin, κατέγραψε μία ισχυρή βουτιά από την οποία αδυνατεί να επανέλθει, από τότε που η FTX κατέθεσε αίτηση για χρεοκοπία.

    Τον Ιανουάριο του 2022, το Solana ήταν στα 170 δολάρια κι έκτοτε έχει χάσει σχεδόν το 94% της αξίας του.

    Η αξία του τις τελευταίες ημέρες συνεχίζει να πέφτει χάνοντας ακόμα και 10%, υπό τον φόβο ότι οι μεγάλοι κάτοχοι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το κρυπτονόμισμα.

    «Η εμπιστοσύνη για το μέλλον του Solana έχει χαθεί δεδομένης της στενής σχέσης της με τον  Bankman-Fried», δήλωσε ο Μάρτιν Λι, δημοσιογράφος δεδομένων στην εταιρεία έρευνας blockchain Nansen.

    Το DeGods και το Y00ts, δύο από τα κορυφαία non-funable token projects στο blockchain Solana, εγκατέλειψαν το  οικοσύστημα και μεταναστεύουν στο οικοσύστημα Polygon, ανέφερε το CoinDesk τη Δευτέρα.

    Σε αναδιάρθρωση το Kraken

    Η Kraken ανακοίνωσε ότι κλείνει τις υπηρεσίες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στην Ιαπωνία, σε μία προσπάθεια αναδιάρθρωσής της ώστε να επιβιώσει από την φετινή κατάρρευση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

    Η Payward Asia Inc., η οποία εκμεταλλεύεται τις υπηρεσίες Kraken στο Τόκιο, θα κλείσει τις συναλλαγές στις 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας και σκοπεύει να ζητήσει από τους πελάτες να μεταφέρουν τα κρυπτονομίσματα τους σε διαφορετικούς λογαριασμούς  ή να τα ανταλλάξουν σε νομίσματα fiat.

    Η κατάρρευση τον περασμένο μήνα της αυτοκρατορίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων FTX του Sam Bankman-Fried αποτέλεσε ένα ακόμα πλήγμα για τις ήδη μειωμένες τιμές των κρυπτονομισμάτων, οδηγώντας σε ένα ντόμινο εξελίξεων για την βιομηχανία των crypto.

    Μόλις πριν από εβδομάδες, η Kraken είπε ότι θα περικόψει το 30% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού, περίπου 1.100 άτομα, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων εταιρειών όπως η Coinbase Global Inc. και Gemini.

    Διαβάστε επίσης:

    FTX: Εισαγγελική έρευνα για την «εξαφάνιση» 370 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ