• Cryptocurrencies

    Sam Bankman-Fried (FTX): Εισαγγελείς προτείνουν φυλάκιση 40 έως 50 ετών για το σκάνδαλο των 8 δισ. δολαρίων

    Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ (Πηγή: Yuki Iwamura/Bloomberg)

    Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ (Πηγή: Yuki Iwamura/Bloomberg)


    Ο Sam Bankman-Fried θα πρέπει να περάσει από 40 έως 50 χρόνια στη φυλακή, αφού καταδικάστηκε για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, δήλωσαν οι εισαγγελείς την Παρασκευή.

    «Η ζωή του τα τελευταία χρόνια ήταν μια απαράμιλλη απληστία και ύβρις, φιλοδοξία και εξορθολογισμός, και φλερτ κινδύνου και τυχερών παιχνιδιών επανειλημμένα με χρήματα άλλων ανθρώπων», έγραψαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν.

    «Και ακόμη και τώρα ο Bankman-Fried αρνείται να παραδεχτεί ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος», συνεχίζουν.

    Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο, ο 32χρονος Bankman-Fried κρίθηκε ένοχος  για επτά κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας.

    Οι δικηγόροι του πρώην δισεκατομμυριούχου είπαν στον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ, Λιούις Κάπλαν, ότι η ποινή φυλάκισης από 5 έως 6,5 χρόνια θα ήταν κατάλληλη.

    Δήλωσαν επίσης πως οι πελάτες FTX θα έπαιρναν τα περισσότερα από τα χρήματά τους πίσω και ότι ο Bankman-Fried δεν είχε σκοπό να κλέψει.

    Ο Bankman-Fried αναμένεται να καταδιακαστεί στις 28 Μαρτίου από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, ενώ ο ιδρυτής του FTX σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης και της ποινής του.

    πηγή: Reuters

    Διαβάστε επίσης

    Ταυτότητες: Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε 81 αστυνομικές υπηρεσίες

    ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο όσοι έχουν αμετάκλητα καταδικασμένους

    Τσακλόγλου: Μείωση του αριθμού των εκκρεμών συντάξεων και του μέσου χρόνου απονομής



    ΣΧΟΛΙΑ