• Cryptocurrencies

    Novogratz: Πώς εκτόξευσε την αξία της εταιρείας του χάρη στο ναυάγιο της FTX

    • NewsRoom
    Mike Novogratz, CEO της Galaxy Digital

    Mike Novogratz, CEO της Galaxy Digital


    Σε έναν παρατεταμένο χειμώνα των crypto, οι κάποτε βασιλιάδες της βιομηχανίας αναζητούν τρόπους να επιβιώσουν.

    Ο Mike Novogratz της Galaxy Digital είδε την περιουσία του και την εταιρεία του να κάνουν μία αξιοσημείωτη βουτιά μέσα στο 2022, όταν το Bitcoin έχανε πάνω από το 60% της αξίας του και από τότε δεν κατάφερε να ορθοποδήσει.

    Μέχρι που ήρθε η κατάρρευση της FTX και η εταιρεία του Novogritz επιλέχθηκε για να πουλήσει tokens της χρεοκοπημένης εταιρείας στην ελεύθερη αγορά.

    Αυτό εκτόξευσε σύμφωνα με τους FT τα περιουσιακά στοιχεία της Galaxy στα 5,3 δισ. δολάρια από 1,7 δισ. δολάρια.

    Μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη για την Galaxy που το τρίτο τρίμηνο κατέγραψε ζημιές ύψους 94 εκατ. δολαρίων.

    Το κυνήγι των χρεοκοπημένων εταιρειών

    Τώρα ο Novogritz και οι συνεργάτες του έχουν ανακαλύψει μία προσοδοφόρα νέα αγορά, αυτή των χρεοκοπημένων εταιρειών.

    Ο Steve Kurz, παγκόσμιος επικεφαλής της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Galaxy, έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον του για να αποκτήσει κι άλλα περιουσιακά στοιχεία πτωχευμένων εταιρειών.

    Η Galaxy δεν έχει τελειώσει με την FTX καθώς βολιδοσκοπεί και το τεράστιο χαρτοφυλάκιο επιχειρηματικών κεφαλαίων της που περιλαμβάνει εταιρείες ακινήτων και τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής στην νεοφυή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic, η οποία αποτιμήθηκε για τελευταία φορά σε σχεδόν 5 δισ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης νωρίτερα φέτος.

    Ο Andrew Bond, ανώτερος αναλυτής έρευνας της Rosenblatt Securities, δήλωσε ότι η ανάληψη της εντολής της FTX ήταν «τεράστια υπόθεση για την Galaxy, προσθέτοντας ότι «τους ανοίγει την πόρτα σε νέες ευκαιρίες που είναι πιθανόν να αποδειχθούν πολύ πιο κερδοφόρες».

    Οι δραστηριότητες της εταιρείας

    Ύστερα από μία δύσκολη περίοδο, η Galaxy παλεύει να ορθοποδήσει εκδίδοντας το δικό της token, ένα stablecoin σε ευρώ ενώ έχει ήδη μπει ήδη στη κούρσα για ένα spot bitcoin ETF, με στόχο να «τρέξει» ένα ταμείο με διαχειριστή την Invesco, την εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και το χρηματιστήριο παραγώγων CME.

    Οι ενέργειες αυτές έρχονται σε μια περίοδο που τα crypto παλεύουν για να ανακάμψουν με την τιμή του bitcoin να έχει ξεπεράσει τα 41.000 δολάρια φέτος, χάρη στην ελπίδα που έδωσε στους επενδυτές η πρόθεση κολοσσών όπως η Blackrock να δημιουργήσουν τα δικά τους ETFs.

    «Ο κόσμος δεν κατανοεί τον αντίκτυπο που θα έχουν αυτά τα οχήματα όπως ένα bitcoin ETF στο bitcoin και την κρυπτογράφηση με την πάροδο του χρόνου», πρόσθεσε ο Kurz, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε στην Fortress Investment Group και τη Lehman Brothers. Η έγκριση θα σηματοδοτούσε «μια πραγματική στιγμή καμπής για την κρυπτογράφηση», ανέφερε.

    Διαβάστε επίσης:

    Ντίμον (JPMorgan): Αν ήμουν κυβέρνηση, θα απαγόρευα τα κρυπτονομίσματα

    Πετρέλαιο: Παραμένει κάτω από τα 76 δολάρια το βαρέλι



    ΣΧΟΛΙΑ