• Cryptocurrencies

    Nomad: Χάκερ έκλεψαν 200 εκατ. δολάρια από την «κρυπτο-γέφυρα»

    • NewsRoom


    Χάκερ κατάφεραν να κλέψουν από τη Nomad 200 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ διαφορετικών blockchains. Έτσι έχασε κοντά στα 200 εκατ. δολάρια σε κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε τη Δευτέρα, σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας Peck Shield.

    Ακόμη, το σύστημα λογισμικού της εταιρείας «αποστραγγίζονταν» για ώρες από κεφάλαια και σε μικρές δόσεις από διάφορους λογαριασμούς, όπως δείχνουν τα δεδομένα του blockchain.

    Στο στόχαστρο η κρυπτογέφυρες

    Η επίθεση κάνει την Nomad την πιο πρόσφατη εταιρεία-γέφυρα που υφίσταται μια τέτοιου είδους κεφαλαιακή αφαίμαξη φέτος. Οι γέφυρες είναι λογισμικά που επιτρέπουν σε διαφορετικούς τύπους blockchain και τα αντίστοιχά τους κρυπτονομίσματα να δουλεύουν διαδραστικά, παρά απομονωμένα.

    Έχουν γίνει συχνά θύματα χάκερ τα τελευταία χρόνια, με περισσότερα από 1 δισ. δολ. να έχουν κλαπεί από αυτές, το 2022, σύμφωνα με την έκθεση του Ιουνίου της Elliptic. Η κρυπτο-γέφυρα Ronin της Axie Infinity έχασε περίπου 600 εκατ. δολ. τον Μάρτιο και η Horizon της Harmony απώλεσε 100 εκατ. δολάρια τον Ιούνιο.

    Το χακάρισμα έρχεται μέρες αφότου η Nomad ανακοίνωσε την πλήρη λίστα των επενδυτών που πήραν μέρος στον αρχικό γύρο χρηματοδότησης αξίας 22 εκατομμυρίων δολαρίων, με επικεφαλής την Polychain Capital και συμμετοχή χρηματοδοτών περιλαμβανομένων των Ethereal Ventures, Hack VC, Coinbase Ventures και Crypto.com Capital.

    Διαβάστε επίσης

    Tέλος το φθηνό χρήμα στην αγορά των crypto μετά το ντόμινο πτωχεύσεων

    Barclays: Αγόρασε μερίδιο στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Copper



    ΣΧΟΛΙΑ