• Cryptocurrencies

    «Καμπανάκι» ακαδημαϊκού για Bitcoin: Μπορεί να μην αντέξει για πολύ ακόμα

    • NewsRoom
    Bitcoin


    Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει πραγματικά το μέλλον του Bitcoin, αλλά ένας ακαδημαϊκός προειδοποιεί ότι το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου θα χαθεί στο κοντινό μέλλον.

    Ο Eswar Prasad, καθηγητής διεθνούς διαπραγματευτικής πολιτικής στο Cornell University, είπε στο CNBC ότι “το Bitcoin δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα”.

    Η τιμή του Bitcoin παραμένει ασταθής τα τελευταία χρόνια και τον τελευταίο μήνα έχει πέσει σε λιγότερο από $46,000, από τα $58,000.

    Παρόλο που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν πολλά κρυπτονομίσματα, σήμερα διαπραγματεύονται εκατοντάδες – μερικά από αυτά πιο οικολογικά και χρήσιμα από το Bitcoin.

    “Η χρήση της τεχνολογίας blockchain από το Bitcoin δεν είναι πολύ αποτελεσματική,” ανέφερε ο Prasad, ο οποίος έχει επίσης γράψει το βιβλίο “The Future of Money: How the Digital Revolution is Transforming Currencies and Finance.”

    Ο Prasad ανέφερε ότι υπάρχουν κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία με πολύ καλύτερο τρόπο από ό,τι το Bitcoin. Το κρυπτονόμισμα “χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό επαλήθευσης στις συναλλαγές που είναι καταστροφικός για το περιβάλλον και δεν αποδίδει πολύ καλά”, εξήγησε.

    Ο ίδιος πιστεύει ότι η τεχνολογία blockchain θα μεταμορφώσει ριζικά τις οικονομικές συναλλαγές, όπως για παράδειγμα την αγορά ενός σπιτιού ή ενός αυτοκινήτου.

    “Δεδομένου ότι το Βitcoin δεν εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο ως μέσο συναλλαγής, δεν πιστεύω ότι θα εξακολουθήσει να έχει την αξία που θα ήθελαν οι επενδυτές του”, είπε ο Prasad.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Κρυπτονομίσματα: Γιατί «τρελάθηκαν» οι τιμές σε Coinbase και CoinMarketCap.com



    ΣΧΟΛΙΑ