• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Βουτιά σχεδόν 20% σε λιγότερο από δύο εβδομάδες – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

    • Bloomberg


    Το Bitcoin έχει χάσει σχεδόν 20% σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η έντονη αστάθεια παραμένει χαρακτηριστικό της επένδυσης στα κρυπτονομίσματα.

    Ωστόσο, στον κόσμο του Bitcoin, η πορεία αυτή θεωρείται σε μεγάλο βαθμό business as usual, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αγορές όπου κινήσεις σε αυτήν την κλίμακα αντιμετωπίζονται με ανησυχία. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου υποχωρούσε νωρίτερα κατά 3,34% στα 57.167 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

    «Η διόρθωση του bitcoin δεν είναι μεγάλη υπόθεση», έγραψε ο Craig Erlam, επικεφαλής ανάλυσης αγορών στην Oanda. Ενώ ένα διάλειμμα στα 50.000 δολάρια «θα αντιπροσώπευε μια μεγάλη διόρθωση από τα υψηλά, θα ήταν ακόμα σχετικά μικρή υποχώρηση, λαμβάνοντας υπόψη πόσο υψηλά έχει φτάσει τους τελευταίους μήνες».

    Bitcoin has fallen almost 20% from the peak

    Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

    Ορισμένοι αναλυτές ισχυρίζονται ότι μια απότομη υποχώρηση είναι φυσιολογική μετά την εκτίναξη των τιμών κατά 40% τον Οκτώβριο. Η καταστολή των κρυπτονομισμάτων στην Κίνα και οι νέες φορολογικές διατάξεις στις ΗΠΑ που θεωρούνται εχθρικές προς τους επενδυτές των κρυπτονομισμάτων έχουν επίσης κλονίσει την ψυχολογία.

    Οι διακυμάνσεις των τιμών κατά 20% ή περισσότερο δεν είναι ασυνήθιστες στην αγορά crypto. Μετά το ρεκόρ των σχεδόν 65.000 δολαρίων στις αρχές Απριλίου, το Bitcoin υποχώρησε περισσότερο από 50% μέχρι τα τέλη Ιουνίου πριν ανέβει ξανά ψηλά. Αφού έφτασε σχεδόν τα 53.000 δολάρια στις αρχές Σεπτεμβρίου, υποχώρησε περίπου 25% τις επόμενες δύο εβδομάδες.

    Οι λάτρεις των ψηφιακών νομισμάτων είναι συνηθισμένοι σε μεγάλες ταλαντεύσεις και παραμένουν συχνά απτόητοι από τις ανατροπές. Συχνά θεωρούν το Bitcoin ως ένα σύγχρονο περιουσιακό στοιχείο, χρήσιμο για την αντιστάθμιση του πληθωρισμού, αν και αυτά τα επιχειρήματα θεωρούνται αμφιλεγόμενα.

    «Όταν βλέπουμε μια ισχυρή κίνηση, κάνουμε ένα βήμα πίσω και λέμε, έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικά; Υπήρξε κάποιο γεγονός ή κάποια εξέλιξη ή οφείλεται σε ροές και παροδικά συναισθήματα;» επισήμανε ο Hunter Horsley, διευθύνων σύμβουλος της Bitwise.

    «Αυτή η κίνηση μοιάζει με την τελευταία», πρόσθεσε ο Horsley. «Όταν εξετάζουμε τη θεμελιώδη θέση, εξακολουθεί να φαίνεται απίστευτα αισιόδοξη”.

    Διαβάστε ακόμα:

    Tim Cook: Κατέχω κρυπτονομίσματα, αλλά η Apple δεν θα επένδυε στα crypto



    ΣΧΟΛΙΑ