• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Βουτιά 6.500 δολαρίων μετά την έγκριση των ETFs του κρυπτονομίσματος

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    To bitcoin κατέγραψε την χειρότερη απόδοση του τελευταίου μήνα, μετά το τέλος του ράλι που σημείωσε εν αναμονή της έγκρισης των ETFs που επενδύουν απευθείας στο κρυπτονόμισμα, από την SEC.

    Το ψηφιακό νόμισμα κινήθηκε μεταξύ κερδών και ζημιών και υποχώρησε μέχρι τα 42.655 δολάρια το πρωί της Δευτέρας. Κινήθηκε πτωτικά για τρεις συνεχόμενες ημέρες μέχρι την Κυριακή, καταγράφοντας τις περισσότερες απώλειες από τα μέσα Δεκεμβρίου.

    Τα μικρότερα κρυπτονομίσματα εμφανίζουν μικτή εικόνα, με το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο crypto να σημειώνει βουτιά και το BNB να σημειώνει άνοδο.

    Στις 11 Ιανουαρίου ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των 11 ETFs, που έλαβαν έγκριση, μεταξύ των οποίων αυτά που ανήκουν σε κορυφαίους διαχειριστές κεφαλαίων, όπως η BlackRock και η Fidelity Investments.

    Το Bitcoin εκτινάχθηκε για λίγο σε υψηλό δύο ετών, πάνω από τα 49.000 δολάρια και στη συνέχεια άρχισε να υποχωρεί.

    Pullback | Bitcoin's recent post-ETF run of daily losses was longest since mid-December
    Η πρόσφατη βουτιά του Bitcoin ήταν η μεγαλύτερη από τα μέσα Δεκεμβρίου

    Η απότομη άνοδος και η γρήγορη βουτιά αποτελούν τα χαρακτηριστικά μιας αντίδρασης που στηρίζεται στην γνωστή ρήση της αγοράς «αγοράστε στη φήμη, πουλήστε στο γεγονός» και ήταν αναμενόμενη, επισήμανε σε σημείωμα του ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty.

    Μάλιστα, προβλέπει πιθανή διολίσθηση στα 38.000 έως 40.000 δολάρια με βάση τα σήματα από τα μοτίβα γραφημάτων για το Bitcoin.

    Από την πλευρά τους, οι υποστηρικτές του αμφιλεγόμενου ρόλου του Bitcoin υποστηρίζουν ότι τα πρώτα ETFs στις ΗΠΑ για το token σηματοδοτούν την αύξηση της πρόσβασης των επενδυτών στο κρυπτονόμισμα.

    Οι σκεπτικιστές επισημαίνουν τη μεγάλη κατάρρευση της αγοράς crypto του 2022 και τις επακόλουθες χρεοκοπίες εταιρειών του κλάδου ως λόγους για τους οποίους οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους, παρά την μερική ανάκαμψη της αγοράς από πέρυσι.

    Σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ο αναλυτής των ETF της Bloomberg Intelligence, Eric Balchunas, δήλωσε ότι τα νέα αμερικανικά spot funds πέτυχαν καθαρή εισροή 819 εκατομμυρίων δολαρίων τις δύο πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης τους.

    Σε αυτά περιλαμβάνονται 500 εκατομμύρια δολάρια για το iShares Bitcoin Trust της BlackRock και 422 εκατομμύρια δολάρια για το Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund.

    Το Grayscale Bitcoin Trust ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων – το μεγαλύτερο τέτοιο fund – σημείωσε εκροές 579 εκατομμυρίων δολαρίων μετά τη μετατροπή του σε ETF την περασμένη εβδομάδα, είπε ο Balchunas.

    Το fund είχε στο παρελθόν δομή κλειστού τύπου και διαπραγματευόταν με discount, ωθώντας ορισμένους να στοιχηματίσουν στη μείωση της διαφοράς.

    Οι κερδοσκόποι που αποκομίζουν κέρδη από αυτή τη συναλλαγή τώρα που το discount έχει σχεδόν εξαφανιστεί, μπορεί αποτελούν μία από τις αιτίες της πρόσφατης αδυναμίας του Bitcoin, έγραψε η Noelle Acheson, που επιμελείται το newsletter Crypto Is Macro Now.

    «Είναι πολύ απίθανο όλες οι εκροές από το Grayscale Bitcoin Trust να επιστρέψουν στο Bitcoin», είπε.

    «Τα νέα funds είναι πιθανό να συνεχίσουν να έχουν ισχυρές εισροές την επόμενη εβδομάδα, καθώς τα χρήματα στο περιθώριο διοχετεύονται σε αυτά. Αυτό θα μπορούσε να αντισταθμιστεί βραχυπρόθεσμα από περισσότερες εκροές, καθώς οι κερδοσκοπικές θέσεις περιορίζονται».

    Διαβάστε ακόμη:

    Crypto: Η πορεία τους από το περιθώριο προς τη «νομιμοποίηση»

    Bitcoin: Ποιοι μεγάλοι παίκτες μπήκαν στην αγορά των ETFs

    Μετά το Bitcoin έρχεται το Ether; Η SEC προσγειώνει τους επενδυτές

     



    ΣΧΟΛΙΑ