ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Bitcoin εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων, εν μέσω της βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος, μετά τη συμφωνία για αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ.
To μεγαλύτερο σε αξία ψηφιακό νόμισμα του κόσμου σημείωσε αύξηση έως και 3,2% τη Δευτέρα και διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 28.182 δολάρια, σημειώνοντας διακυμάνσεις γύρω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών.
Τα μικρότερα token από το Ether έως το Binance Coin σημείωσαν επίσης κέρδη.

Η συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι βελτίωσε την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο στις παγκόσμιες αγορές. Ωστόσο, η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί γρήγορα από το Κογκρέσο για να αποτραπεί μια χρεοκοπία των ΗΠΑ.
«Το θετικό κλίμα για επενδύσεις υψηλού ρίσκου σήμερα το πρωί σχετίζεται άμεσα με την επίλυση του αδιεξόδου στο ανώτατο όριο του χρέους», δήλωσε ο John Toro, επικεφαλής συναλλαγών στο χρηματιστήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Independent Reserve.
Το Bitcoin βρίσκεται σε ανοδική τροχιά επί πέντε ημέρες – η μεγαλύτερη διάρκεια από τον Μάρτιο – προσφέροντας ανακούφιση μετά από ένα δύσκολο τρίμηνο λόγω της περιορισμένης ρευστότητας και της καταστολής της αγοράς crypto στις ΗΠΑ.

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων ανέκαμψαν μερικώς το 2023 μετά από μία δύσκολη χρονιά πέρυσι, με πολλές αναταράξεις όπως η κατάρρευση του χρηματιστηρίου FTX.
Ωστόσο, παραμένουν μακριά από τα επίπεδα ρεκόρ, το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 69.000 δολαρίων που βρέθηκε το bitocoin το 2021.
«Είναι πιθανό η ολοκλήρωση μιας συμφωνίας για το χρέος να επαναφέρει τους traders στο τραπέζι και να πυροδοτήσει την επόμενη μεγάλη αύξηση στην τιμή του Bitcoin», δήλωσε ο Tommy Honan, επικεφαλής ανάλυσης αγοράς στο χρηματιστήριο crypto, Swyftx.
Διαβάστε ακόμη:
EE: Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν τα crypto και οι πολιτικές αντιμετώπισής τους
Νέα χρεοκοπία στα crypto ύστερα από μήνυση των ρυθμιστικών αρχών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει πλήρως ενσωματωθεί στο δόγμα του «drill baby drill», ξεχνάει την κλιματική κρίση
- Νικήτας Κακλαμάνης: Η απώλεια της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ σηματοδοτεί το τέλος μιας διαδρομής που άγγιξε τον ίδιο τον πυρήνα του ευρωπαϊκού πνεύματος
- Η ανατρεπτική Ελένη Γλύκατζη Αρβελερ: «Η ιστορία δεν είναι μονόδρομος, αυτή η αντίθεση κάνει την ιστορία ένα ζωντανό μάθημα»
- Καρυστιανού: Αναμένουμε επιτέλους η εισαγγελέας Λάρισας να κάνει το καθήκον της
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.