• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Σε υψηλό δύο εβδομάδων με μοχλό τη συμφωνία για το χρέος των ΗΠΑ

    • Bloomberg
    Bitcoin


    Το Bitcoin εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων, εν μέσω της βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος, μετά τη συμφωνία για αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ.

    To μεγαλύτερο σε αξία ψηφιακό νόμισμα του κόσμου σημείωσε αύξηση έως και 3,2% τη Δευτέρα και διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 28.182 δολάρια, σημειώνοντας διακυμάνσεις γύρω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών.

    Τα μικρότερα token από το Ether έως το Binance Coin σημείωσαν επίσης κέρδη.

    Relief Rally | Bitcoin prods at 50-day average amid market relief over debt ceiling
    Ράλι ανακούφισης για το Bitcoin

    Η συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι βελτίωσε την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο στις παγκόσμιες αγορές. Ωστόσο, η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί γρήγορα από το Κογκρέσο για να αποτραπεί μια χρεοκοπία των ΗΠΑ.

    «Το θετικό κλίμα για επενδύσεις υψηλού ρίσκου σήμερα το πρωί σχετίζεται άμεσα με την επίλυση του αδιεξόδου στο ανώτατο όριο του χρέους», δήλωσε ο John Toro, επικεφαλής συναλλαγών στο χρηματιστήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Independent Reserve.

    Το Bitcoin βρίσκεται σε ανοδική τροχιά επί πέντε ημέρες – η μεγαλύτερη διάρκεια από τον Μάρτιο – προσφέροντας ανακούφιση μετά από ένα δύσκολο τρίμηνο λόγω της περιορισμένης ρευστότητας και της καταστολής της αγοράς crypto στις ΗΠΑ.

    Bitcoin Streak | Largest token has posted its best daily stretch of gains since March
    Το Bitoin σημειώνει το καλύτερο σερί ημερήσιων κερδών από τον Μάρτιο

    Οι αγορές κρυπτονομισμάτων ανέκαμψαν μερικώς το 2023 μετά από μία δύσκολη χρονιά πέρυσι, με πολλές αναταράξεις όπως η κατάρρευση του χρηματιστηρίου FTX.

    Ωστόσο, παραμένουν μακριά από τα επίπεδα ρεκόρ, το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 69.000 δολαρίων που βρέθηκε το bitocoin το 2021.

    «Είναι πιθανό η ολοκλήρωση μιας συμφωνίας για το χρέος να επαναφέρει τους traders στο τραπέζι και να πυροδοτήσει την επόμενη μεγάλη αύξηση στην τιμή του Bitcoin», δήλωσε ο Tommy Honan, επικεφαλής ανάλυσης αγοράς στο χρηματιστήριο crypto, Swyftx.

    Διαβάστε ακόμη:

    EE: Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν τα crypto και οι πολιτικές αντιμετώπισής τους

    Νέα χρεοκοπία στα crypto ύστερα από μήνυση των ρυθμιστικών αρχών

    Τι συμβαίνει με το Binance: Μεταφορά Bitcoin 4,5 δισ. δολαρίων, διακοπές αναλήψεων και αύξηση της προμήθειας



    ΣΧΟΛΙΑ