• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Rebound και επιστροφή πάνω από τα 30.000 δολάρια

    • Bloomberg


    Το Bitcoin ανέκτησε μέρος των προηγούμενων απωλειών και βρέθηκε και πάλι πάνω από τα 30.000 δολάρια, που ορισμένοι traders της αγοράς crypto θεωρούν ως βασικό επίπεδο στήριξης.

    Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου ενισχύθηκε έως και 3,4% και διαπραγματεύονταν περίπου στα 30.800 δολάρια νωρίτερα. Ανοδικά κινήθηκαν και άλλα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Ether και Dogecoin, ενώ ο δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg ήταν επίσης στο πράσινο.

    «Ο φόβος στην αγορά ήταν ότι εάν το Bitcoin υποχωρήσει κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων, η τιμή του θα κινηθεί χαμηλότερα», δήλωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής ανάλυσης της Ava Trade Ltd. «Στην πραγματικότητα, δεν το είδαμε αυτό. Η τιμή του Bitcoin ήταν σταθερή και δεν έχουμε δει πωλήσεις πανικού”.

    Bitcoin retakes closely watched level after latest slide

    Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα έχουν σημειώσει βουτιά από τα μέσα Μαΐου, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια από την αγοραία αξία τους. Το Bitcoin αντιμετώπισε μια σειρά από εμπόδια, συμπεριλαμβανομένου του ενισχυμένου ρυθμιστικού ελέγχου στην Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και της ανησυχίας σχετικά με την ενέργεια που απαιτείται από τους υπολογιστές για την εξόρυξη και τη στήριξη του. Οι επενδυτές γενικά έχουν γίνει πιο προσεκτικοί απέναντι στα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου.

    Η στήριξη των 25.000 δολαρίων

    Το Bitcoin μπορεί ακόμα να δοκιμάσει το επίπεδο υποστήριξης των 25.000 δολαρίων τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Aslam της Ava Trade.

    Η άνοδος του token φέτος έχει περιοριστεί στο 6% περίπου μετά από τη ραγδαία πτώση που σημείωσε ύστερα από το ρεκόρ που κατέγραψε τον Απρίλιο, στα 65.000 δολάρια.

    Αντίστοιχα, ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώσει άλμα 15% από τις αρχές του 2021.

    “Οι κανονιστικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες πιθανότατα θα κρατήσουν το Bitcoin “βαρύ”, αλλά βελτιώσεις και στα δύο μέτωπα αναμένεται να υπάρξουν πριν από το τέλος του έτους”, έγραψε σε σημείωμα ο Edward Moya, αναλυτής της αγοράς για την Αμερική, στην Oanda. Πρόσθεσε ότι οι θεσμικοί επενδυτές «είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μεγάλες μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις”, εάν αποφευχθεί η πτώση προς τα 20.000 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ