• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ράλι ανόδου για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα – Πλησιάζει τα 25.000 δολάρια

    • Bloomberg
    Bitcoin


    Εντυπωσιακά κέρδη καταγράφει το Bitcoin που βρίσκεται πολύ κοντά στα 25.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο, εν μέσω μίας ευρύτερης ανόδου της αγοράς crypto, καθώς περιορίζονται οι φόβοι των επενδυτών για την επιβολή αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου στον κλάδο από τις αμερικανικές αρχές.

    Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα του κόσμου διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 24.700 δολάρια με κέρδη άνω του 11%. Σημαντική άνοδο καταγράφουν και άλλα token, όπως τα Ether, Cardano και Polkadot.

    Η καταστολή ορισμένων προϊόντων crypto από τις ΗΠΑ καθώς και η κίνηση της ρυθμιστικής αρχής της Νέας Υόρκης να τερματίσει την έκδοση του BUSD, του τρίτου μεγαλύτερου stablecoin, έπληξαν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στην αρχή της εβδομάδας.

    Ωστόσο, έκτοτε ανακάμπτουν. Σύμφωνα με την Cici Lu, ιδρύτρια της συμβούλου blockchain Venn Link Partners, η δυναμική στα κρυπτονομίσματα είναι πιθανό να κάνει τους κερδοσκόπους να σταματήσουν τα πτωτικά στοιχήματα προωθώντας περαιτέρω το ράλι.

    Bitcoin's Prospects | Ichimoku cloud analysis suggests more gains may be ahead
    Η ανάλυση Ichimoku Cloud υποδηλώνει ότι ενδέχεται να καταγράψει περισσότερα κέρδη

    «Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι το free float του Bitcoin μπορεί να περιοριστεί κατά καιρούς και όταν οι short θέσεις πιέζονται η τιμή απλώς εκτινάσσεται», είπε.

    Περίπου 64,5 εκατομμύρια δολάρια short θέσεων σε Bitcoin ρευστοποιήθηκαν την Τετάρτη, οι περισσότερες σε περίπου ένα μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass. Οι ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν παράλληλα με ένα άλμα σχεδόν 9% που σημείωσε το κρυπτονόμισμα στις 15 Φεβρουαρίου.

    Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων ανεβαίνουν παράλληλα με τις διεθνείς μετοχές.

    Ο κίνδυνος για την αισιοδοξία που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές είναι ότι οι επενδυτές είναι υπερβολικά εφησυχασμένοι σχετικά με το πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν τα επιτόκια, καθώς η παρατεταμένη νομισματική σύσφιξη θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση για μια σειρά περιουσιακών στοιχείων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Birkin: Η luxury τσάντα της Hermes στα δικαστήρια εναντίον των NFTs

    Μπάρι Σίλμπερτ: Η άνοδος και η πτώση του crypto-billionaire της Genesis



    ΣΧΟΛΙΑ