• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Οι σταρ του Bollywood επιστρατεύονται για να προωθήσουν τα κρυπτονομίσματα στην Ινδία

    • Bloomberg

    Amitabh Bachchan


    Λίγο πριν από την μεγάλη ινδουιστική γιορτή, Ντιβάλι, κατά την οποία υπάρχει παραδοσιακά μεγάλη ζήτηση για χρυσό στην Ινδία, δύο από τους κορυφαίους ηθοποιούς του Bollywood προτείνουν μία άλλα εναλλακτική: τα κρυπτονομίσματα.

    Οι δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων της Ινδίας έχουν επιλέξει τον Amitabh Bachchan -τον πιο διάσημο ηθοποιό όλων των εποχών της χώρας- για να προωθήσει τα ψηφιακά νομίσματα ως μία καλύτερη και εύκολη επένδυση, εν όψει της Dhanteras, της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ Ντιβάλι, που θεωρείται η πιο ευοίωνη στο ινδουιστικό ημερολόγιο, για αγορές χρυσού. Οι Ινδοί έχουν επεκτείνει τις επενδύσεις τους κατά τη διάρκεια της γιορτής, σε μετοχές, ακίνητα, διαμάντια και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

    Τα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων όπως το CoinSwitch Kuber με έδρα την Μπανγκαλόρ και το CoinDCX προωθούν το Bitcoin ως μία ακόμη επιλογή.

    Σε μια διαφήμιση για το CoinSwitch, ο Ranveer Singh, πρωταγωνιστής μερικών από τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές της χώρας, εξηγεί τραγουδώντας ραπ στη γλώσσα Χίντι, πόσο απλές είναι οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα.

    Στο μεταξύ, η Reserve Bank of India είχε απαγορεύσει ουσιαστικά τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων έως ότου τα δικαστήρια προχώρησαν στην άρση της απαγόρευσης τον Μάρτιο του 2020. Έκτοτε, η κυβέρνηση φλέρταρε με την επιβολή νομοθεσίας στις συναλλαγές crypto, εξέλιξη που θα μπορούσε να αλλάξει το τοπίο για τους επενδυτές.

    H συμβολή των celebrities

    Η εμπλοκή των διασημοτήτων στην προώθηση των crypto και ιδιαίτερα στην περίπτωση του Amitabh Bachchan, προσθέτει κύρος στη συγκεκριμένη αγορά.

    Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τον δημοφιλή ηθοποιό για να διατυπώσουν τις ανησυχίες τους, ενώ ο ίδιος είπε ότι θα επανεξετάσει την συνεργασία του με την CoinDCX, ανέφεραν πληροφορίες.

    Από την άλλη πλευρά, ο Singh, έχει μια βάση οπαδών που περιλαμβάνει κυρίως  millennials καθώς και Ινδούς των μικρών πόλεων. Η συνεργασία του με την CoinSwitch είναι πρόσφατη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων της χώρας, με 10 εκατομμύρια χρήστες μέχρι στιγμής.

    Εκτός από την Ινδία, ένα πλήθος διασημοτήτων διεθνώς, έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στα ψηφιακά νομίσματα. Στις ΗΠΑ, ο σταρ του ποδοσφαίρου Tom Brady και το σούπερ μοντέλο Gisele Bundchen έχουν μερίδιο στην FTX. Η Paris Hilton, η Kim Kardashian και ο Snoop Dog έχουν επίσης προωθήσει διάφορα projects που αφορούν στην αγορά crypto.

    Σύμφωνα με τουλάχιστον μία μέτρηση, αυτό έχει αποτέλεσμα: περίπου 45% των επενδυτών σε crypto έχουν δηλώσει ότι επένδυσαν καθώς επηρεάστηκαν από τα θετικά σχόλια των διασημοτήτων, αποκαλύπτει έρευνα της Morning Consult.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ