• Cryptocurrencies

    Bitcoin: H υποχώρηση κοντά στα 30.000 δολάρια δημιουργεί φόβους για ευρύτερο selloff

    • Bloomberg
    Bitcoin Bitcoin

    Bitcoin


    Η νέα βουτιά του Bitcoin προς την περιοχή των 30.000 δολαρίων λόγω των συνεχών κινήσεων της Κίνας για την καταστολή των εξορύξεων του κρυπτονομίσματος, προκαλεί φόβους για βαθύτερο selloff.

    To token υποχώρησε μέχρι και κατά 4,3% και διαπραγματεύονταν στα 32,240 δολάρια νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το Ether υποχώρησε μέχρι και 4,2%, ενώ ο δείκτης ψηφιακών νομισμάτων Bloomberg Galaxy Crypto Index βρέθηκε να χάνει ποσοστό 5,7%.

    Ο κλάδος βρίσκεται υπό πίεση μετά τη δήλωση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας ότι κάλεσε τους αξιωματούχους από τις μεγαλύτερες τράπεζες της καθώς και την AliPay σε συνάντηση, προκειμένου να επαναλάβει την απαγόρευση παροχής υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων.

    Η υποχώρηση της τιμής του Bitcoin κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων, θα αποτελέσει “μαζικό χτύπημα” στην ψυχολογία των επενδυτών και πιθανόν να προκαλέσει “έντονη δραστηριότητα στις πωλήσεις” σε όλη την αγορά crypto, έγραψε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ο Pankaj Balani, διευθύνων σύμβουλος της  Delta Exchange. Ωστόσο, αναμένει ότι το νόμισμα θα ανακάμψει, δοκιμάζοντας την περιοχή των 40.000 δολαρίων τις επόμενες εβδομάδες.

     

    Bitcoin's plunge toward $30,000 pushes it to low end of recent range

    Το Bitcoin δέχθηκε επίθεση πρόσφατα, μετά τον περιορισμό που επέβαλε η Κίνα στα κρυπτονομίσματα και τις ανησυχίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μεγάλης ποσότητας ενέργειας που καταναλώνουν οι υπολογιστές κατά την εξόρυξη του token. Η σημαντική υποχώρηση έθεσε εν αμφιβόλω το επιχείρημα όσων υποστηρίζουν, συμπεριλαμβανομένων του Michael Saylor της MicroStrategy, ότι το Bitcoin είναι ένα αξιόπιστο περιουσιακό στοιχείo.

    Η MicroStrategy δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει αγοράσει επιπλέον 13.005 Bitcoin έναντι περίπου 489 εκατ. δολαρίων με μετρητά, στη μέση τιμή των 37.617 δολαρίων. Ωστόσο, η είδηση αυτή δεν έδωσε ώθηση στο κρυπτονόμισμα λόγω των ανησυχιών ότι η ευρύτερη θεσμική αποδοχή και υιοθέτηση του token καθυστερεί μετά το “πάγωμα” της χρήσης του από τον Elon Musk και την Tesla.

    H τιμή του Bitcoin έχει μειωθεί στο ήμισυ από το ρεκόρ των 65.000 δολαρίων που κατέγραψε στα μέσα Απριλίου, αν και εξακολουθεί να καταγράφει κέρδη άνω του 200% από πέρυσι. Διαπραγματεύεται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο του εύρους που διαμόρφωσε τον Μάιο, έγραψε σε σημείωμα του ο Chris Weston, επικεφαλής έρευνας της Pepperstone Financial Pty.

    Διαβάστε επίσης:

    Βουλιάζει ξανά το Bitcoin η Κίνα – Εντείνει την καταστολή εξόρυξης του κρυπτονομίσματος

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ