• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Επιστροφή πάνω από τα 40.000 δολάρια – Παραμένει η διστακτικότητα

    • Bloomberg
    bitcoin


    Tα κρυπτονομίσματα προσπαθούν να καλύψουν μέρος των σημαντικών απωλειών που κατέγραψαν αυτό τον μήνα, με το Bitcoin να επιστρέφει πάνω από τα 40.000 δολάρια.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημείωσε νωρίτερα άνοδο μέχρι 7,6%, στα 40.501 δολάρια, ενώ ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto ενισχύθηκε κατά 12%, με το Ether να ακολουθεί την άνοδο. Σημειώνεται ότι ο δείκτης είχε μία από τις χειρότερες αποδόσεις του την περασμένη εβδομάδα.

    Τα ψηφιακά νομίσματα σημείωσαν υπερβολικές διακυμάνσεις τις προηγούμενες ημέρες, μετά την κριτική που άσκησε ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk για την ενέργεια που καταναλώνεται κατά την εξόρυξη των Bitcoin, αλλά και μετά την απόφαση του να αναστείλει η Tesla τις πληρωμές σε Bitcoin.

    Την ίδια ώρα, η αυστηρή ρυθμιστική ρητορική για τα κρυπτονομίσματα από την Κίνα επιδείνωσε το selloff.

    Largest token has begun climbing again after selloff

    Ενώ οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των κρυπτονομισμάτων πιστεύουν ότι η bull αγορά του Bitcoin έκανε απλά ένα διάλειμμα, άλλοι σχολιαστές εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί.

    Το τέλος της πορείας του Bitcoin «πάνω από το μέσο όρο των 200 ημερών και η τεράστια αύξηση της μεταβλητότητας, δεν είναι καλές ενδείξεις αν λάβουμε υπόψη την ιστορία του νομίσματος”, επισήμανε ο ιδρυτής της Sundial Capital Research, Jason Goepfert.

    Αν και ο Musk μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις τόνισε ότι πιστεύει ακράδαντα στα κρυπτονομίσματα, εφόσον δεν οδηγούν σε μαζική αύξηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, τα ψηφιακά tokens  εξακολουθούν να σημειώνουν απώλειες από τις πρόσφατες ενέργειες και τα σχόλια του στο twitter.

    Η αστάθεια, ο κανονιστικός έλεγχος και οι ανησυχίες σχετικά με το περιβαλλοντικό προφίλ του Bitcoin έχουν αποδυναμώσει το επιχείρημα ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου αναπόφευκτα θα αντλήσει περισσότερες κύριες επενδύσεις.

    Το Bitcoin βρίσκεται περίπου 25.000 δολάρια χαμηλότερα από το υψηλό των 65.000 δολαρίων που κατέγραψε στα μέσα Απριλίου. Η αξία των άνω των 7.000 tokens που παρακολουθεί η πλατφόρμα CoinGecko έχει υποχωρήσει πάνω από 700 δισ. δολάρια, σε περίπου 1,8 τρισ. δολάρια, από το υψηλό του Μαΐου.

    Ωστόσο, σε μακροχρόνια βάση, τα ψηφιακά νομίσματα εξακολουθούν να αποδίδουν σημαντικά κέρδη. Το Bitcoin σημειώνει άνοδο 358% σε ετήσια βάση, το Ether καταγράφει κέρδη άνω του 1.300% και το Dogecoin κερδίζει περίπου 14.000%.

    Διαβάστε ακόμα:

    Bitcoin: Οριακή μεταβολή με το βλέμμα στραμμένο στο νέο tweet του Elon Musk

    Goldman Sachs: Το Ethereum θα ξεπεράσει το Bitcoin;

    JPMorgan: Είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι ολοκληρώθηκε το selloff στο Bitcoin

     Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ