• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Εκτίναξη στα 35.000 δολάρια για πρώτη φορά από το 2022

    • Bloomberg


    Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι του Bitcoin που πυροδότησαν οι προσδοκίες για την έγκριση των πρώτων αμερικανικών ETFs που συνδέονται με τη spot τιμή του κρυπτονομίσματος, φτάνοντας στο υψηλότερη επίπεδο από τον Μάιο του περασμένου έτους.

    Το μεγαλύτερο σε αξία ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο παγκοσμίως, σημείωσε άνοδο έως και 11,5% φτάνοντας στα 35.000 δολάρια και διαπραγματευόταν νωρίτερα στα 34.450 δολάρια, αυξάνοντας τα κέρδη του από τις αρχές του έτους σε 108%.

    Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων BlackRock και Fidelity Investments είναι μεταξύ εκείνων που αγωνίζονται να παρέχουν ETFs που συνδέονται με τη spot τιμή του Bitcoin .

    Οι υπέρμαχοι των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων υποστηρίζουν ότι τα ETF θα διευρύνουν την υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος.

    Rally | Bitcoin spiked more than 11% on Tuesday and scaled $35,000
    Το Bitcoin σημείωσε άνοδο άνω του 11% την Τρίτη, φτάνοντας στα 35.000 δολάρια

    Ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ επισημοποίησε τη Δευτέρα την δικαίωση της Grayscale Investments LLC που επιθυμεί να δημιουργήσει ένα spot Bitcoin ETF, μετά από ενστάσεις που είχε καταθέσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

    Η SEC έχει μέχρι στιγμής αρνητική στάση απέναντι στην δημιουργία ETF που θα επενδύει απευθείας στο Bitcoin, επικαλούμενη κινδύνους όπως απάτη και χειραγώγηση στην υποκείμενη αγορά.

    Η δικαστική απόφαση και ο καταιγισμός αιτήσεων από επενδυτές για την έναρξη spot fund έχει πυροδοτήσει τις προσδοκίες ότι η επιτροπή θα υποχωρήσει.

    Ο αναλυτής ETF του Bloomberg Intelligence, Eric Balchunas, επισήμανε στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter, ότι το iShares Bitcoin Trust «έχει εισαχθεί στο DTCC» με το σήμα IBTC.

    Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, διαχειρίζεται την iShares. Η DTCC είναι η Depository Trust and Clearing Corp., η οποία αναλαμβάνει την εκκαθάριση και τον διακανονισμό στις αγορές των ΗΠΑ.

    «Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τεχνικά εγκεκριμένο», είπε ο Balchunas σε συνέντευξή του. «Αλλά αυτό είναι σχεδόν ο έλεγχος κάθε πλαισίου που πρέπει να ελέγξετε πριν ξεκινήσετε ένα ETF. Όταν βλέπουμε να προστίθεται ένα ticker, αυτό συμβαίνει συνήθως ακριβώς πριν από την κυκλοφορία».

    Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο token, εκτινάχθηκε κατά 6,4%, φτάνοντας στα 1.800 δολάρια την Τρίτη. Κέρδη καταγράφουν και άλλα, μικρότερα κρυπτονομίσματα, όπως τα BNB, XRP and Dogecoin.

    Το Bitcoin παραμένει κάτω από το ανώτατο όριο που κατέγραψε την εποχή της πανδημίας, το 2021, όταν έφτασε σχεδόν στα 69.000 δολάρια.

    «Η ρευστότητα είναι κάπως καλύτερη από πριν», δήλωσε ο Justin d’Anethan, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, στην εταιρεία μάρκετινγκ κρυπτονομισμάτων Keyrock.

    «Οι τιμές έχουν πλέον ανακάμψει και μαζί με αυτό και ένα ορισμένο ποσό ρευστότητας – ωστόσο δεν μπορεί να συγκριθεί με την ευφορία του 2020-2021», πρόσθεσε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Άλμα κοντά στα $30.000 μετά από έκθεση της JPMorgan

    Νέα Υόρκη: Μήνυση από τη Γενική Εισαγγελέα κατά εταιρειών κρυπτονομισμάτων για απάτη 1,1 δισ. δολαρίων

    Capital Economics: Το sell-off στην αγορά ομολόγων «βάζει» δύσκολα στους κεντρικούς τραπεζίτες



    ΣΧΟΛΙΑ