• ΑΓΟΡΕΣ

    Citi για Mytilineos: Αυξάνει τις εκτιμήσεις και παραμένει αγοραστής με τιμή στόχο τα €46,00

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos


    Η Citi και ο Krishan Agarwal συνεχίζουν να συστήνουν buy (αγορά) για τη μετοχή της Mytilineos με τιμή στόχο στα €46,00 και περιθώριο ανόδου που ξεπερνά το 22%, λαμβάνοντας υπόψη και τη μερισματική απόδοση της μετοχής.

    «Οι ενεργειακές δραστηριότητες βρίσκονται σε στέρεες βάσεις με ισχυρούς όγκους παραγωγής το α’ τρίμηνο, παρά τη δυσμενή εποχικότητα για τη ζήτηση ενέργειας.

    Η ελληνική παραγωγή ενέργειας της Mytilineos ήταν 21% υψηλότερη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

    Η αύξηση οφείλεται στην αύξηση της λειτουργίας των νέων μονάδων CCGT, οι οποίες συνεισέφεραν περίπου το 50% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του ομίλου το τρίμηνο.

    Σημειώνουμε ότι ο υψηλότερος βαθμός απόδοσης των νέων CCGT είναι θετικός για την κερδοφορία της δραστηριότητάς της στην ηλεκτροπαραγωγή.

    Οι προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι σε καλό δρόμο με τη σημαντική εναλλαγή περιουσιακών στοιχείων που έχει ήδη ανακοινωθεί νωρίτερα μέσα στο μήνα», εξηγεί ο Agarwal.

    Τα θεμελιώδη μεγέθη της επιχείρησης μετάλλων εξελίσσονται ευνοϊκά

    «Βλέπουμε τη δυνατότητα για την επιχείρηση μετάλλων να συνεχίσει να αποδίδει καλύτερα κέρδη στο υπόλοιπο του έτους 2024.

    Οι τιμές spot για την αλουμίνα και το αλουμίνιο έχουν ανέβει, ενώ η πριμοδότηση για τα billet έχει επίσης αυξηθεί λόγω των περικοπών παραγωγής στην Ευρώπη και της διακοπής του εφοδιασμού στις κύριες αγορές εισαγωγής.

    Η εταιρεία έχει αντισταθμίσει προληπτικά την έκθεσή της με ελκυστική αντιστάθμιση συναλλαγματικών ισοτιμιών ως πρόσθετη ελκυστικότητα για καλύτερη ορατότητα στα κέρδη.

    Βλέπουμε δυνατότητες για την εταιρεία να βελτιστοποιήσει το κόστος ενέργειας καλύτερα από ότι αναμένει σήμερα η αγορά», συνεχίζει ο αναλυτής της Citi που επιλέγει τη μετοχή για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Αναδυόμενης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA).

    «Προχωράμε σε επικαιροποίηση τω προβλέψεων μας με αμετάβλητη τιμή στόχο στα €46,00 και επαναλαμβάνουμε τη σύσταση Buy.

    Επικαιροποιούμε τις εκτιμήσεις μας με τις τελευταίες προβλέψεις της Citi για τις τιμές των εμπορευμάτων και τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου.

    Οι εκτιμήσεις για τα EBITDA έχουν αλλάξει κατά +2%/+4%/+5% για τα έτη 2024/2025/2026.

    Στο θετικό σενάριο για τη μετοχή, η τιμή στόχος ανέρχεται σε €61,00 ή 56% υψηλότερα και στο αρνητικό σενάριο στα €28 ευρώ ανά μετοχή.

    Η εταιρεία είναι καλά τοποθετημένη στην καμπύλη κόστους του αλουμινίου και θα επωφεληθεί από τις υψηλότερες τιμές του αλουμινίου και της αλουμίνας.

    Η 100% θυγατρική Protergia φαίνεται καλά τοποθετημένη για τη βελτίωση της ελληνικής αγοράς ενέργειας, όπου η ζήτηση φαίνεται να αυξάνεται και οι χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου καθιστούν τη θερμική πιο ελκυστική επιλογή για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

    Η εταιρεία επωφελείται επίσης από την απελευθέρωση της λιανικής αγοράς ενέργειας, όπου η ισχυρή θέση της ως η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία και ο ισχυρός ισολογισμός της την καθιστούν καλά τοποθετημένη για νέες ευκαιρίες.

    Ο όμιλος διαθέτει μια ελκυστική πρόταση ανάπτυξης με στόχο 1,5 GW ηλιακής ισχύος στην Ελλάδα και μεγάλο αγωγό επέκτασης για δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εκτός Ελλάδας.

    Εφαρμόζουμε έναν μικτό πολλαπλασιαστή 7 φορές για τα προβλεπόμενα EBITDA (μέσος όρος 2024-2025), ελαφρώς μπροστά από τον μακροπρόθεσμο μέσο πολλαπλασιαστή της μετοχής.

    Αυτό συνάδει με τις απόψεις μας για ισχυρότερη αύξηση των κερδών της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που αποτιμάται με υψηλότερους πολλαπλασιαστές για τις ευρωπαϊκές ομοειδείς εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», καταλήγει η Citi.

    Διαβάστε επίσης:

    Epsilon Net: Ξεπερνά το 72% το ποσοστό της Ginger Digital BidCo

    Ιουλία Τσέτη – Συνέντευξη στο mononews: Γιατί διεκδικώ την προεδρία του ΣΕΒ

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για Eurobank, EXAE και IDEAL



    ΣΧΟΛΙΑ