• ΑΓΟΡΕΣ

    Cisco, Intel και μετοχές άμυνας «ανθεκτικές» στο πτωτικό σερί


    Με την αγορά να συνεχίζει να αιμορραγεί μετά την απώλεια 11 τρισ. δολαρίων, κάποιοι αναλυτές βλέπουν αντοχή αλλά και μελλοντικά κέρδη σε επενδύσεις που αφορούν κλάδους όπως η άμυνα, τη τεχνολογία αλλά και τα εμπορεύματα.

    Η παραπάνω άποψη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη «μαζική φυγή» των επενδυτών ακόμα και στην περίπτωση ονομάτων όπως η Apple Inc., σύμφωνα με την Τράπεζα της Αμερικής, που υπάγεται στον χώρο των αναδυόμενων αγορών. Ο MSCI ACWI υποχωρεί για έξι συνεχόμενες εβδομάδες, ο Stoxx Europe 600 έχει υποχωρήσει κατά  6% από τα τέλη Μαρτίου, ενώ ο S&P 500 έχει εμφανίσει διπλάσια πτώση.

    Η πτωτική τάση που έχει αγγίξει τα επίπεδα του 2008, σύμφωνα με κάποιους αναλυτές στο Bloomberg, έχει δημιουργήσει δικλείδες ασφαλείας για ορισμένες περιπτώσεις επενδύσεων, ακόμα και στην περίπτωση των μετοχών από εταιρείες τεχνολογίας, που έχουν δει σημαντική μείωση τις τελευταίες εβδομάδες.

    Σύμφωνα με τον Peter Oppenheimer της Goldman Sachs Group Inc., έναν από τους κορυφαίους αναλυτές, έχει έρθει η ώρα για την πρακτική του «buy the dip», δηλαδή της αγοράς μετοχών από τους επενδυτές, τώρα που καταγράφουν χαμηλές επιδόσεις.

    Ο Thomas Hayes, ο πρόεδρος της Great Hill Capital LLC., υποστήριξε ότι οι τεχνολογικές μετοχές «παλιάς σχολής», όπως η Intel Corp και η Cisco Systems Inc., διαπραγματεύονται πλέον σε πολύ πιο ελκυστικό περιβάλλον.

    Σταθερότητα για μετοχές άμυνας

    Κόντρα στη γενική πτώση του 15%, οι μετοχές άμυνας διατηρούν εντός του 2022 σταθερή πορεία, σύμφωνα με τον δείκτη Stoxx 600 Defensives, με του αναλυτές της Barclays και της Morgan Stanley να θεωρούν ότι η σταθερότητα θα διατηρηθεί.

    Τα κέρδη βέβαια παραμένουν στα επίπεδα του 2016, με την άνοδο των επιδόσεων να έχει ανακοπεί από τις πρώτες ημέρες του 2020, λόγω της πανδημίας.

    Στο χώρο της τεχνολογίας, η κατάσταση παραμένει ρευστή και οι αναλυτές διχασμένοι.

    Valerie Gastaldy, τεχνική αναλύτρια της Day By Day SAS, ανέφερε ότι ο κλάδος κινδυνεύει να χάσει ακόμα ένα 10%, πριν φτάσει στον πάτο.

    Για δύσκολες εβδομάδες και μήνες κάνει λόγο και ο Dan Boardman-Weston, διευθύνων σύμβουλος της BRI Wealth Management, καθώς όπως υπογραμμίζει οι επενδυτές στον κλάδο της τεχνολογίας είναι επιφυλακτικοί.

    Διαβάστε επίσης

    Αδύναμο ξεκίνημα, με το δάχτυλο στην σκανδάλη οι πωλητές – Προς αυτονομία Βιοχάλκο, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ

    Άμεση ανάλυση: Μεικτά μηνύματα στο ΧΑ, με ΜΟΗ, ΤΕΝΕΡΓ σε ανοδική τάση, ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, ΔΕΗ, ΠΛΑΘ στα όρια



    ΣΧΟΛΙΑ