• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ξεπέρασε τα €2 δισ. η κεφαλαιοποίηση της Μυτιληναίος – Προς ανακατάληψη των 870 μονάδων

    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Εμφανώς ανοδική η αντίδραση που βγαίνει στις αγορές και το Χ.Α.

    Πάνω από 0,5% και 0,2% τα κέρδη σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, παρά το γεγονός ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας καλπάζει.

    Πάνω από 14 δισ. ευρώ υπολογίζεται το πακέτο των μέτρων που έχει λάβει μέχρι και τον Απρίλιο η ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή που τα πρώτα κεφάλαια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης πρόκειται να έρθουν στη χώρα τον επόμενο Ιούλιο ή Αύγουστο, όπως δήλωσε νωρίς το πρωί ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

    Σε κάθε περίπτωση όμως, η κυβέρνηση ανακοίνωσε συγκεκριμένο πλαίσιο έργων που θα κατευθυνθεί το ευρωπαϊκό χρήμα με τον ιδιωτικό τομέα να έχει τον πρώτο λόγο και το τραπεζικό σύστημα έτοιμο να συμβάλει στην επόμενη μέρα της οικονομίας στην μετά Covid εποχή.

    Το ελληνικό 10ετές παραμένει στο 0,85% και το 5ετές στο 0,18%, με τις αγορές να εκτιμούν ότι η χώρα θα κάνει την επόμενη κίνηση για έξοδο στις αγορές μετά τον Μάιο.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. προσπαθεί να πιάσει το νήμα της ανόδου που άφησε χθες στα επίπεδα των 863 μονάδων, κινούμενος σήμερα ενθαρρυντικά προς τις 870 μονάδες και με… ευρωπαϊκό ποσοστό αντίδρασης μόλις 0,45%.

    Είσοδος στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς σήμερα και οι προκλήσεις πολλές. Κυρίως για τις εισηγμένες, αφού η αγορά έχει μπροστά της αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς κατά 1 δισ. ευρώ, της Ελλάκτωρ κατά 120 εκατ. ευρώ, το ομολογιακό της Πειραιώς των 600 εκατ. ευρώ και την αύξηση κεφαλαίου της Aegean κατά 60 εκατ. ευρώ.

    Στελέχη της Μυτιληναίος, ερωτηθέντα από το mononews.gr, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο όμιλος να προχωρήσει στη δική του έκδοση.

    Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο στο μεταξύ θα αρχίσει να προεξοφλείται η αναδιάταξη του ελληνικού MSCI, με την Eurobank και τον Μυτιληναίο να έχουν συντριπτικές πιθανότητες εισόδου.

    Αντίδραση και σήμερα για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 πάνω από 2%, αλλά με τους επενδυτές να μη ρισκάρουν εύκολα πάνω από τα 50 λεπτά.

    Ανοδικές διαθέσεις για τον ΟΤΕ που έχει μείνει πίσω στο πρώτο τρίμηνο, στα 13,70 ευρώ.

    Εντολές βγαίνουν ακόμα στον ΟΠΑΠ μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες και το μικτό μέρισμα των 0,45 ευρώ. Η μετοχή κάνει πράξεις στα 11,67 ευρώ.

    Στα 14,14 ευρώ σκαρφαλώνει ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 με την κεφαλαιοποίηση να πιάνει τα 2,020 δισ. ευρώ!

    Αντίδραση, επίσης, στην Εurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 στα 0,73 ευρώ και κέρδη 1,6%.

    Στα 10,40 ευρώ σκαρφαλώνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 4,86 ευρώ η Βιοχάλκο, σταθερά στα 5,27 ευρώ η Aegean και κίνηση στα 0,92 ευρώ για την Άλφα και στα 2,48 ευρώ για την ΕΤΕ.

    Νέες εντολές για τα ΕΛΠΕ που ανεβάζουν το χαρτί στον προθάλαμο των 6 ευρώ.

    Στα 9,05 ευρώ υποχωρεί η ΔΕΗ, πτώση πάνω από 2% για την Ελλάκτωρ, στα 15,50 ευρώ υποχωρεί το Jumbo και στα 12,46 ευρώ υποχωρεί η Τέρνα Ενεργειακή.

    Διαβάστε επίσης:

    Paperpack: H Orlando-Equity Holding Limited ελέγχει το 96,598%

    Εθνική Ασφαλιστική: Αύξηση 16,6% στα καθαρά κέρδη του 2020

    Χρηματιστήριο: Οι μετοχές που έμειναν πίσω στο πρώτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ