• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Συνεχίζει ανοδικά, εντολές στον Ελλάκτωρ, κάτω από 1% το 5ετές ελληνικό ομόλογο


    Με το 5ετές ελληνικό ομόλογο κάτω από το 1%, το δεκαετές στο 1,64%, όταν το ιταλικό διαμορφώνεται στο 1,55%, το Χ.Α. δεν δείχνει διάθεση μεγάλης οπισθοχώρησης από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

    Ειδικά όταν οι διεθνείς αγορές και ειδικά τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και του Παρισιού, συνεχίζουν ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

    Ο γενικός δείκτης ενισχύεται στις 635 μονάδες και με τις συναλλαγές, αυτή την ώρα, λίγο πάνω από τα 13, εκατ. ευρώ. Ο γενικός δείκτης με χαμηλό στις 632 μονάδες, ενισχύεται ελαφρώς πάνω από τις 637 μονάδες.

    Ο τραπεζικός κλάδος ξεκίνησε με πιέσεις 0,10%, με την Εθνική και την Eurobank να σημειώνουν απώλειες πάνω από 1%, ενώ η ALPHA ενισχύεται πάνω από 2% και η Πειραιώς πάνω από 1,4%. Oι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έχουν κάνει το 54% του τζίρου μέχρι αυτή την ώρα. Έντονο είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον για την Ελλάκτωρ, που ενισχύεται πάνω από 5%, μετά τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στο να δημοπρατήσει την επέκταση της Αττικής Οδού. Κέρδη 2% και για την Βιοχάλκο.

    Πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα είναι οι πιέσεις στην ΕΧΑΕ, την ΕΥΔΑΠ και την ΔΕΗ. Πωλήσεις επίσης, βγαίνουν στον ΟΤΕ, που υποχωρεί στα όρια των 12 ευρώ, στην Μότορ Όιλ, στα 14,33. Σε θετικό πρόσημο και κέρδη πάνω από 1,4% πέρασε η μετοχή της Jumbo, στα 16,4 ευρώ, αλλά και ο Μυτιληναίος, που διερευνά ην περιοχή πάνω από τα 7,10 ευρώ, μετά την απόφαση της διοίκησης του ομίλου να προπληρώσει το ομολογιακό δάνειο, ύψους 300 εκατ. ευρώ.

    Τα κλίμα στην αγορά είναι καλό, με 51 μετοχές να ενισχύονται, έναντι 27 που υποχωρούν.



    ΣΧΟΛΙΑ