• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ποια χαρτιά οδηγούν τον δείκτη στο 3Χ3

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο


    Ξεχωρίζει στο ταμπλό αυτή την ώρα ο Ελλάκτωρας, με κέρδη 13,33%, με τη Βιοχάλκο να ακολουθεί στο 4,44% και τις Eurobank, Motor Oil και Alpha Bank να έπονται με κέρδη άνω 3%.

    Κέρδη μεγαλύτερα του 2% καταγράφουν αυτή την ώρα Πειραιώς, Εθνική, Σαράντης και Lamda, ενώ ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλήw, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean και ΟΤΕ ακολουθούν με 1%.

    Δεν περνάει απαρατήρητη, δε, η αντίδραση σε ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ και Μυτιληναίος, ενώ πτωτικά αν και ήπια, κινούνται οι ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ. Jumbo και Titan σημειώνουν πτώση 1,84% και 1,74% αντίστοιχα, ενώ η Coca Cola έχει μαζέψει τις απώλειες σε 2,15%.

    Το Χ.Α. φορτσάρει τη στιγμή που οι διεθνείς αγορές εισπράττουν ακόμα τα απόνερα της ασυμφωνίας στο Eurogroup, που έληξε άδοξα το πρωί της Τετάρτης, έπειτα από διαπραγμάτευση 16 ωρών κι ενώ οι ΗΠΑ σε μια μόνο μέρα, χθες, κατέγραψαν 2000 νεκρούς από την επιδημία.

    Ο γενικός δείκτης ενισχύεται σχεδόν 0,78%, στις 612,5 μονάδες και με τις συναλλαγές στα 36,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 εκατ. ευρώ είναι πακέτα.

    Νωρίτερα, ο Dax υποχωρούσε στην Φρανκφούρτη μόλις 0,8%, ο Cac στο Παρίσι 1,7%, ο Eurostoxx 1,5%, ο IBEX στην Μαδρίτη 1,4% και ο MIB στο Μιλάνο 0,64%.Την ίδια ώρα, το διεθνές χρήμα κατευθύνεται στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού, που ενισχύεται στα 1686 δολ. η ουγγιά, ενώ με θετικό πρόσημο και κίνηση πάνω από τα 24,5 ευρώ κινείται η τιμή του πετρελαίου και φήμες για συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Σ. Αραβίας.

    Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, διαμορφώνεται ελαφρώς ανοδικά στο 1,83%.



    ΣΧΟΛΙΑ