• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Πάει για κλείδωμα στο limit up η Πειραιώς, σαμπάνιες στο ταμπλό μετά την S&P

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Η αναβάθμιση του ελληνικού χρέους από την S&P και, βεβαίως, οι θετικές προοπτικές που δίνει αποτελούν τον μοχλό της σημερινής ανόδου στην αγορά.

    Σε συνδυασμό μάλιστα με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς, σε βαθμό που να αφήνει πίσω της η αγορά μία μεγάλη εκκρεμότητα, η αναβάθμιση από την S&P επανεργοποιεί ισχυρά χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μήνα του β’ τριμήνου, που συμπίπτει ταυτόχρονα με την επιλογή μετοχών προς ένταξη στον MSCI.

    Με κίνηση στις 919 μονάδες και σταθεροποίηση λίγο πιο πριν, στις 915 μονάδες, επίπεδα που συνιστούν τα υψηλότερα από τον Φεβρουάριο του 2020, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. αντιδρά με κέρδη 1,68%. Οι δε συναλλαγές εκτινάσσονται στο πρώτο ημίωρο πάνω από τα 13,5 εκατ. ευρώ.

    Η Alpha κλέβει και σήμερα την παράσταση, με αντίδραση πάνω από 5,2%, στα 1,30 ευρώ, και τζίρο τον μεγαλύτερο για εισηγμένη τη Δευτέρα, με σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ.

    Πάνω από 4% τα κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο, με την ΕΤΕ και την Eurobank να ενισχύονται πάνω από 4%.

    Η Πειραιώς μία… κατηγορία μόνη της, καθώς σημειώνει κέρδη μεγαλύτερα από 26% και όπως φαίνεται οδεύει προς κλείδωμα στο limit up. Σήμερα ή αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να εγκρίνει την εισαγωγή των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση μετά από την αύξηση κεφαλαίου.

    Από εκεί και πέρα πάνω από 2% τα κέρδη που βγαίνουν στην Aegean, την Βιοχάλκο, την ΕΧΑΕ και την Μότορ Όιλ.

    Πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα η άνοδος που καταγράφεται αυτή την ώρα στον ΟΤΕ, τον Μυτιληναίο, την Jumbo, την ΕΥΔΑΠ και την ΔΕΗ.

    Αντίδραση στα 9,88 ευρώ βγαίνει ακόμα στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 5,91 ευρώ στα ΕΛΠΕ και στα 12,27 ευρώ στον ΟΠΑΠ.

    Κίνηση στα 12,42 ευρώ για την Τέρνα Ενεργειακή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κατέχει πλέον το 6% του μετοχικού κεφαλαίου.

    Η τάση στο Χ.Α. είναι σφόδρα ανοδική, καθώς οι εκτιμήσεις για σφοδρή ανάκαμψη δίνουν και παίρνουν για την Ελλάδα στα desks των ξένων οίκων. Ο στόχος είναι η γρήγορη επιστροφή στην οικονομική ομαλότητα, κάτι που θα διασφαλιστεί από την πρόοδο των εμβολιασμών. Με αυτή την έννοια είναι κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρμαιο της ινδικής μετάλλαξης το πετρέλαιο – Τι βλέπει η αγορά

    Τι συμβαίνει με τον χαλκό; Στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας η τιμή του – Στόχος τα 10.190 δολάρια

    H Ebury για την εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές FOREX



    ΣΧΟΛΙΑ