ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Όταν η Κίνα δίνει… αντίδραση στον Γενικό Δείκτη


Μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις και απώλειες πάνω από 6%, έρχεται αντίδραση και μάλιστα εισαγόμενη.

Το αν θα έχει διάρκεια ή αν θα είναι βραχύβιας μορφής, αποτελώντας νέα παγίδα για όσους πιστέψουν στην αλλαγή της τάσης, είναι κάτι που θα φανεί, όχι τις επόμενες μέρες, αλλά σήμερα! Πλείστα τα παραδείγματα την περασμένη εβδομάδα εγκλωβισμού των επενδυτών, σε συνεδριάσεις που ξεκινούσαν ελαφρώς ανοδικά και στη συνέχεια κατέληγαν στο «κόκκινο».

Όπως και να ‘χει, το Χ.Α. παίρνει σήμερα γραμμή από την Ευρώπη, που κι αυτή με τη σειρά της παίρνει σήμα από την Κίνα που, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, οι βιομηχανίες της ανακοινώνουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Στοιχείο ικανό να ανακόψει την διεθνή ύφεση που απειλεί τις δυτικές οικονομίες. Σχεδόν 2% τα κέρδη σε Dax στην Φρανκφούρτη και CAC στο Παρίσι.

Τα ισχυρότερα κέρδη εκδηλώνονται στη μετοχή της ΔΕΗ ,ΔΕΗ 0,22% 9,23 που επέστρεψε πάνω από τα 5 ευρώ, καταγράφοντας κέρδη μεγαλύτερα του 2%. Από εκεί και πέρα, αντίδραση βγαίνει 1,6% στην Alpha, 1,95% στην Coca Cola, στα 21,47 ευρώ, 2,31% στην Eurobank, 1,8% στην ΕΥΔΑΠ, στα 6,65 ευρώ, 2% στην Μότορ Όιλ, ΜΟΗ 2,35% 13,92 στα 10,24 ευρώ, 1,11% στον ΟΛΠ, 1,42% στην Ελλάκτωρ, στο 1,29 ευρώ, 1,35% στην Εθνική, στο 1,12 ευρώ.

Υποτονικότερη η αντίδραση, δηλαδή κάτω από 1%, για τη Βιοχάλκο ΒΙΟ 1,00% 5,03, τα ΕΛΠΕ, την ΕΧΑΕ, τον Μυτιληναίο, που ενισχύεται στα 8,94 ευρώ, την Πειραιώς και την Τέρνα Ενεργειακή.

49 μετοχές ενισχύονται και 3 υποχωρούν.

Ταυτόχρονα, αντίδραση πάνω από 1% βγαίνει στη Λάμδα, τον ΟΠΑΠ που πλησιάζει τα 8 ευρώ, την Autohellas και τα Πλαστικά Θράκης.

Είναι σημαντικό ότι η αγορά διατηρήθηκε πάνω από την στήριξη των 616 μονάδων και πλέον εφόσον οι συναλλαγές είναι ικανοποιητικές, πάνω από τα 40 εκατ. Ευρώ, θα μπορούσε να δει, όπως λένε οι χρηματιστές, τα επίπεδα πάνω από τις 635 μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, οι εμπλεκόμενοι περί τα χρηματιστηριακά συνεχίζουν να συστήνουν προσοχή.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ