• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα σε ΔΕΗ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,42%, στις 874 μονάδες και με τζίρο 44 εκατ. ευρώ.

    Πάνω από 2,1 εκατ. τεμάχια έχουν αλλάξει ως αυτή την ώρα στη ΔΕΗ ΔΕΗ 1,48% 11,63 με τη μετοχή να σταθεροποιείται πτωτικά στα όρια των 8 ευρώ και με πτώση 10,7% (σ.σ. άνοιξε στο -13%). Η ζήτηση, κατά τις πληροφορίες που έρχονται από το Λονδίνο, είναι σφοδρή από τους ξένους επενδυτές και το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν σε μία εταιρεία που αλλάζει προφίλ, αφού θα «καθετοποιηθεί» στις ΑΠΕ μέχρι το 2025, είναι το story που πουλάει.

    Το σημαντικότερο όλων δε, είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΗ υπάρχει οδικός χάρτης για τη διανομή μερίσματος. Κι αυτός ο χάρτης λέει, όπως έγινε γνωστό από τη χθεσινή παρουσίαση στους αναλυτές ότι από το 2024 για τα κέρδη του 2023 η εταιρεία θα διανείμει το 50% αυτών! Θυμίζουμε ότι πριν από τρία χρόνια η Επιχείρηση βρισκόταν με το ένα πόδι να θαφτεί στα… ορυχεία λιγνίτη της Πτολεμαϊδας.

    Εκείνο που έχει σημασία, σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές είναι ότι από τα 118 εκατ. νέες μετοχές που θα εκδώσει η ΔΕΗ, από τις οποίες το Δημόσιο δεν θα πάρει ούτε μία, τα 750 εκατ. ευρώ ορίζονται περί τα 6,37 ευρώ. Όμως, η μετοχή στέκεται πάνω από τα 8 ευρώ που σημαίνει ότι η Επιχείρηση μπορεί να αντλήσει 944 εκατ. ευρώ.

    Επισημαίνεται ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τη 1 τα ξημερώματα ο Γιώργος Στάσσης βρισκόταν στα τηλέφωνα με τους ξένους θεσμικούς στο Λονδίνο, ενώ λίγο νωρίτερα ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Άλεξ Πατέλης έσπευσε να χαιρετήσει την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ.

    Από την άλλη, η φημολογία αποτελεί το… οξυγόνο της αγοράς. Fake news λοιπόν, θέλουν την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,48% 16,88 να προβαίνει σε αύξηση κεφαλαίου, κάτι το οποίο επίσης διαψεύστηκε πριν από λίγο από τη διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου.

    Η μετοχή υποχωρεί 3,9%, στα 8,84 ευρώ. Ισχυρή πτώση πάνω από 2% καταγράφεται στην ΕΤΕ για την οποία, επίσης, φημολογείται ότι θα προβεί σε αύξηση κεφαλαίου μέχρι τέλος του χρόνου.

    Διαβάστε επίσης:

    «Χαμηλή τάση» λόγω ΔΕΗ στο Xρηματιστήριο, αντέχουν οι μετοχές του MSCI

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κανένας σχεδιασμός για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – Διαψεύδει φήμες

    Άρθρο Παρέμβαση: Προσφορές για πάνω από 1 δισ. στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ