• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Μικρές διακυμάνσεις, με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι πωλητές

    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Κέρδη σχεδόν 1,7% – 1,8% για τις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των ανακοινώσεων για τον PMI, κέρδη 0,48% στις 627 μονάδες για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. Η αδυναμία δηλαδή, σε όλο της το μεγαλείο.

    Η ανησυχία να δημιουργηθεί νέο κύμα στρατηγικών κακοπληρωτών εξαιτίας του νέου πτωχευτικού κώδικα και στα ήδη υπάρχοντα κόκκινα δάνεια να προστεθούν άλλα 10 δις. Ευρώ, αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές. Το ενδεχόμενο αυτό είχε καταγραφεί μέσα από τις ανησυχίες των fund managers προς τις διοικήσεις των τραπεζών κατά το roadshow του Χ.Α. πριν από δύο μέρες. Δεν είναι τυχαίο ότι η αντίδραση του τραπεζικού κλάδου είναι της τάξης της μίας ποσοστιαίας μονάδας από τις 301 μονάδες χθες, στις… 304.

    Κέρδη σχεδόν 2% καταγράφει η ΕΤΕ ΕΤΕ 1,85% 7,70, η οποία έχει μπροστά της την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, 1,7% ενισχύεται η Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98, κάτω από 1% η Alpha ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 και 0,4% η Eurobank [metoxes metoxi=ΕΥΡΩΒ .

    Υποτονική ωστόσο, είναι η αντίδραση που βγαίνει στα υπόλοιπα blue chips.

    Πάνω από 2% αντιδρούν η Coca Cola, η Ελλάκτωρ και τα ΕΛΠΕ.

    Πάνω από 1% τα κέρδη στη ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ και τον ΟΠΑΠ.

    Από εκεί και πέρα, τα κέρδη για όποια μετοχή της μεγάλης κεφαλαιοποίησης φέρει θετικό πρόσημο, διαμορφώνονται κάτω από 1%.

    Το κλίμα έχει στραβώσει στην αγορά. Η τάση έχει τσακιστεί. Εκεί που τα στοιχήματα ήταν υπέρ της κίνησης προς τις 670 μονάδες, η αγορά καλείται να αναμετρηθεί και πάλι με σενάρια αλλαγής της τάσης.

    Πάνω από 60 μέρες η αγορά έκανε να διασπάσει την περιοχή άνω των 640 μονάδων, ενώ πληθώρα μετοχών διαπραγματεύεται αισθητά κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 100 ημερών.

    Τέτοιου είδους απαξίωση, σύμφωνα με τους χρηματιστές, θα φέρει χαμηλό τζίρο, συναλλαγές και ενδιαφέρον από τη στιγμή που δεν υπάρχουν οι καταλύτες εκείνοι για να αλλάξουν την τάση. Και πώς να συμβεί αυτό, όταν η συζήτηση, παρά τις διαψεύσεις των αρμοδίων, περιστρέφεται γύρω από ένα νέο lockdown, ειδικά στην Αττική που θεωρείται το οικονομικό κέντρο της Ελλάδας.

    Από τις μετοχές που διακινούνται 39 ενισχύονται και 25 υποχωρούν.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ