• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ήπιες διακυμάνσεις, τα ΕΛΠΕ στο προσκήνιο


    Κοινή διαπίστωση στην αγορά αποτελεί το τελευταίο διάστημα ότι το ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί σε επιλεγμένες μετοχές.

    Την αφορμή έδωσε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου και β’ 3μήνου που φάνηκε η ανθεκτικότητα κάποιων εισηγμένων, ενώ ταυτόχρονα αναδείχθηκαν νέοι τομείς άξιοι του ενδιαφέροντος, όπως τα logistics ή δόθηκε η ευκαιρία για να βελτιωθούν οι αποτιμήσεις κάποιων μετοχών που είχαν πληγεί σημαντικά.

    Όμως, σύμφωνα με τους χρηματιστές δεν θα πρέπει να αγνοείται η συγκυρία. Πανδημία, δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία, προϋπολογισμοί κρατών στο κόκκινο, ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας, γεωπολιτικοί κίνδυνοι, αμερικανικές εκλογές. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οι επαγγελματίες διαχειριστές αξιολογούν την κατάσταση μέρα με τη μέρα.

    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται οριακά, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα γ’ 3μήνου είναι αυτά που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό κόντρα στο κλίμα. Στην Αθήνα, ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,4%, στις 641 μονάδες και με τις συναλλαγές λίγο πάνω από τα 5 εκατ. Ευρώ.

    Δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, εξαιτίας των μικρών διακυμάνσεων των μετοχών, να εκδηλωθούν αγορές στην πορεία της συνεδρίασης. Θα φανεί. Οι απώλειες είναι οριακές, χωρίς εξάρσεις. Οι επενδυτές, λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί, κινούνται βραχυπρόθεσμα, παίρνοντας ακόμα και τα κέρδη που έβγαλαν σε μια μέρα.

    Η Βιοχάλκο ΒΙΟ -1,61% 5,51 που υπεραπέδωσε την περασμένη εβδομάδα, εμφανίζει δείγματα κόπωσης. Κάτω από τα 3 ευρώ πλέον, στα 2,94 ευρώ και πτώση 2%. Διόρθωση, μάλλον οριακά, στη ΔΕΗ, στα 5,34 ευρώ, 1,7% η πτώση για την Ελλάκτωρ, στο 1,46 ευρώ, 1,4% η πτώση στην ΜΟΗ, στα 10,29 ευρώ, 1,25 η πτώση στο Jumbo, στα 14,79 ευρώ, συσσώρευση στα 9,55 για τον Μυτιληναίο, στα 8,26 ευρώ υποχωρεί ο ΟΠΑΠ και στα 11,32 διολισθαίνει η Τέρνα Ενεργειακή.

    Από εκεί και πέρα, Alpha, ΕΛΠΕ και Πειραιώς, ενισχύονται, χωρίς να προκαλούν προσδοκίες. Κέρδη 1,92% για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,31% 3,88, μόλις… 0,38% για την Alpha ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 και 1,31% για τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -2,11% 8,34 που ενισχύονται μετά την εξαγορά του φωτοβολταϊκού στην Κοζάνη.

    Ισορροπία μεταξύ των μετοχών που ενισχύονται κι αυτών που υποχωρούν, 30:30.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ