• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Οι μετοχές που κινούνται στη σφαίρα των νέων υψηλών

    Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις με χαμηλό τζίρο

    Πηγή: Bloomberg


    Με κέρδη σχεδόν 6% αποχαιρετά ο γενικός δείκτης του Χ.Α. τον Απρίλιο και πάνω από 10% για τις τράπεζες με την Alpha Bank να ηγείται του ράλι.

    Το ζητούμενο παραμένει η διατήρηση της αγοράς πάνω από τις 900 μονάδες, καθώς η πρώτη συνεδρίαση του Μαΐου θα ξεκινήσει στις… 5, όταν οι διεθνείς αγορές θα προηγούνται με τρεις. Κι Αυτό εξαιτίας του Πάσχα των Ορθοδόξων και τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

    Την ίδια ώρα η Κεφαλαιαγορά ακόμα περιμένει την Πειραιώς να κάνει την κατανομή των νέων μετοχών προκειμένου να εγκρίνει την εισαγωγή τους προς διαπραγμάτευσης κάτι που δεν αναμένεται να γί9νει νωρίτερα από τις 10 Μαΐου, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς. Η κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς έχει υποχωρήσει κάτω και από τα 120 εκατ. ευρώ, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί η μεγάλη απόσταση που χωρίζει τη μετοχή από το συμβόλαιο στα παράγωγα, περί το 1 ευρώ.

    Ο γενικός δείκτης ανακάμπτει στις 916 μονάδες. Θυμίζουμε ότι τα υψηλότερα επίπεδα εβδομάδας ήταν οι 919.

    Συνεχίζει η ανοδικά η Alpha Bank, που πλέον ξεπερνάει το 1,33 ευρώ και με κέρδη 2,7%, πάνω από 1,4% η άνοδος στην Εθνική και σχεδόν 1% για την Eurobank.

    Κέρδη περίπου 2% για την ΕΧΑΕ, επιστροφή πάνω από τα 13 ευρώ για την Μότορ Όιλ, στα 15,72 ευρώ ενισχύεται το Jumbo, νέα υψηλά για τον Μυτιληναίο στα 15,75 και θετικό πρόσημο αλλά με κέρδη κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα για ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ.

    Κέρδη για περισσότερες από 50 μετοχές και απώλειες για 15.

    Ισχυρές εντολές οδηγούν σε κούρσα 9,7% τη Δομική Κρήτης, με 54 χιλιάδες κομμάτια ως αυτή την ώρα, Q&R, Reds, Δρομέας και Byte είναι από τους πρωταγωνιστές. Κίνηση προς τα 5 ευρώ για τα Πλαστικά Θράκης, στα 7,55 ευρώ η Lamda, που κινείται προς νέα υψηλά για φέτος.

    Το κλίμα στην αγορά είναι αισιόδοξο και οι συναλλαγές παρά το γεγονός ότι από την Μ. Παρασκευή ξεκινάει πενθήμερη αργία, ξεπερνούν αυτή την ώρα τα 6,6 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Tο στοίχημα του Μαΐου για τις ελληνικές μετοχές

    O Elon Musk αποκάλεσε τον εαυτό του «Dogefather» στο Twitter και εκτόξευσε το Dogecoin

    Alpha Bank: Εξωτερικές συναλλαγές και υφεσιακή διαταραχή



    ΣΧΟΛΙΑ