• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Η Λεωφόρος Αθηνών ετοιμάζεται για καραντίνα

    Χρηματιστήριο


    Με 87 μετοχές πτωτικές δεν υπάρχει αμφιβολία για την τάση που βγαίνει σήμερα στην αγορά. Πέρα για πέρα πτωτική, με τους πωλητές να πιέζουν μεν, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα για την επόμενη μέρα δε.

    Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 28 εκατ. ευρώ, με τον γενικό δείκτη να κατηφορίζει σε γνώριμα επίπεδα, τις 762 μονάδες. «Για να υπάρξει ωστόσο κάποια ουσιώδης αλλαγή στο βραχυπρόθεσμο σκηνικό θα χρειαστεί κλείσιμο πάνω από τις 771 μονάδες, επίπεδο στο οποίο κινείται ο κινητός μέσος των 30 ημερών. Η εκεχειρία πάνω από τις 750 μονάδες χαρακτηρίζεται εύθραυστη καθώς ακόμα δεν υπάρχουν ενδείξεις αντιστροφής της καθοδικής τάσης», έγραφε την περασμένη Παρασκευή στο σχόλιό του ο υπεύθυνος ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ κ. Μάνος Χατζηδάκης.

    Η αγορά συνεχίζει να μην πείθει εδώ και 40 μέρες, κάτι που οφείλεται κυρίως στο χαμηλό ρυθμό εμβολιασμών, στη μετάλλαξη της πανδημίας, στα διαδοχικά αυστηρότερα μέτρα που περιορίζουν την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

    Τις μεγαλύτερες απώλειες και πάλι καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος πάνω από 4%, με την Alpha ΑΛΦΑ 0,65% 1,55 να υποχωρεί πάνω από 4,1%, η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,05 σχεδόν 5%, η Eurobank 4,8% και η Πειραιώς 4,07%. Το βαρύ κλίμα έχει περάσει και στα υπόλοιπα blue chips, με την Βιοχάλκο να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες από 2,7%, η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ 2,6%, Η ΔΕΗ 2,9% (παρά τη θετική έκθεση της Euroxx που δίνει τιμή στόχο τα 13 ευρώ), ΕΧΑΕ 2,64%, Jumbo 2,7%, Μυτιληναίος 2,1%, ΟΠΑΠ 2,59% και ΟΤΕ 2,24%.

    Μικρή αναλαμπή από την Ιντραλότ και τον Σαράντη.

    Βουτιά 2,8% και για τον Φουρλή, που μαζί με την Jumbo φαίνεται να αποτελούν τις μετοχές εκείνες που επηρεάζονται από το νέο επικείμενο lockdown στην Αττική.

    Σημειωτέον ότι οι καθαρές συναλλαγές βγαίνουν πιο κάτω, περίπου κατά 2 εκατ. ευρώ εξαιτίας των πακέτων που έχουν γίνει σε ΔΕΗ, Alpha και ΕΛΠΕ.

    Χαρακτηριστικά στη ΔΕΗ έχουν γίνει 250 χιλιάδες κομμάτια.

    Διαβάστε επίσης:

    Προ των πυλών το σκληρό lockdown στην Αττική: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι λοιμωξιολόγοι – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

    Euroxx για ΔΕΗ: Κερδίζει έδαφος ο μετασχηματισμός – Οι 10 καταλύτες περαιτέρω ανάπτυξης

    Bitcoin: Στα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους – Άμεση ανάλυση



    ΣΧΟΛΙΑ