• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Η αγορά καταρρέει υπό τον φόβο ενός ακόμα lockdown


    Καταρρέει υπό το βάρος διεθνούς τραπεζικού σκανδάλου και των ανησυχιών για γενικευμένο lockdown η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

    Ο Γενικός Δείκτης παραδέρνει στις 634 μονάδες και με απώλειες 3,6%, ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 25 εκατ. ευρώ. Ήδη, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία, τα κρούσματα έχουν ξεφύγει και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων.

    Στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Αττική, το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας κινδυνεύει να κλειστεί πάλι μέσα στα σπίτια του. Ήδη από σήμερα το 40% του προσωπικού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δουλεύει διαδικτυακά και κατ’ οίκον.

    Την ίδια ώρα, οι αγορές κλυδωνίζονται από σκάνδαλο μεγατόνων ξεπλύματος μαύρου χρήματος, το οποίο λέγεται ότι έχει πολιτικές προεκτάσεις σε Ρωσία και Τουρκία, ενώ εμπλέκονται τραπεζικά ονόματα – κολοσσοί, όπως οι JPMorgan Chase, HSBC, Standard Chartered, Deutsche Bank και Bank of New York Mellon.

    Ο τραπεζικός κλάδος στο Χ.Α. υποχωρεί πάνω από 5%, στα όρια και πάλι των 300 μονάδων, με την Alpha να σημειώνει πτώση πάνω από 6%, υποχωρώντας στα 0,53 ευρώ, η ΕΤΕ 4,62%, στο 1,11 ευρώ, η Eurobank πάνω από 5%, στα 0,368 ευρώ και η Πειραιώς πάνω από 5,5%, στο 1,11 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα, η ανησυχία περί γενικευμένου lockdown επηρεάζει τις αερομεταφορές, με την Aegean να υποχωρεί πάνω από 5,5%, στα 3,51 ευρώ. Πιέσεις 7,43% για την Βιοχάλκο, στα 2,49, πάνω από 5% οι απώλειες για την ΜΟΗ και πάνω από 4% υποχωρούν ΔΕΗ, Coca Cola, και ΕΧΑΕ.

    Πάνω από 3% ανέρχεται η πτώση στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την ΕΥΔΑΠ, την Jumbo και τον ΟΠΑΠ. Aισθητά πάνω από 2% oι απώλειες για τον Μυτιληναίο και τον OTE.

    Η εικόνα στο ταμπλό είναι τόσο άσχημη, καθώς από τις μετοχές που διακινούνται 75 υποχωρούν και 20 ενισχύονται.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ