• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις και άμυνα στο ταμπλό

    Χρηματιστήριο


    Μεταξύ 613 – 625 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. τις δύο τελευταίες εβδομάδες, χωρίς να υπάρχει διάθεση, όρεξη και το κυριότερο, καταλύτης, για να κινηθεί πιο ψηλά.

    Αυτή την ώρα, η αγορά κινείται στην περιοχή των 621 μονάδων, υποτονικά και σήμερα, παίρνοντας γραμμή από τις ευρωπαϊκές αγορές, που συνεχίζουν πτωτικά.

    Τις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση στις 6 μονάδες μαζί με την σημερινή, μέχρι στιγμής. Απώλειες και σήμερα στο ξεκίνημα για τον Dax στην Φρανκφούρτη, περίπου 0,4%, αλλά και για τον Cac στο Παρίσι, σχεδόν 0,3%, ενώ το ίδιο πτωτικά κινούνται και οι αγορές στα περιφερειακά χρηματιστήρια της Ιταλίας και της Ισπανίας.

    Πτώση πωλήσεων για την Nestle, με την πανδημία να κατατρώγει κάθε ικμάδα των εταιρικών αποτελεσμάτων, σε συνδυασμό βεβαίως με τις ανησυχίες για περαιτέρω επιπτώσεις στις οικονομίες από τα νέα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις. Απαγορεύσεις κυκλοφορίας, lockdown και πάλι φέτος στην Ιρλανδία, διακυβεύονται οι ρυθμοί ανάκαμψης, όσο το εμβόλιο δεν είναι σίγουρο.

    Στην Αθήνα, οι συναλλαγές μόλις που ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ 35 μετοχές υποχωρούν, όταν μόλις 30 ενισχύονται.

    Νέα επέκταση της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,79% 2,54 στην αιολική ενέργεια, αλλά και νέες επενδύσεις από τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 1,15% 37,04, δίνουν την εικόνα ότι μόνο ο κλάδος της ενέργειας κινείται στο ταμπλό. Κέρδη 2,6% για την Ελλάκτωρ, στο 1,486 ευρώ και βάση στα 9,7 για τον Μυτιληναίο.

    Οι προσφορές για το ομόλογο του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 1,73% 16,43 δίνουν και σήμερα ώθηση, με το χαρτί στα 8,26 ευρώ. Θετική κίνηση στα 11,92 για την Τέρνα Ενεργειακή, αλλά απώλειες για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, στα 6,35 ευρώ. Στα 5,20 ευρώ διορθώνει η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,28% 11,05, στα 4,50 διολισθαίνει η μετοχή των ΕΛΠΕ, αμετάβλητη στα 9 ευρώ η Μότορ Όιλ ΜΟΗ -1,23% 25,80. Αντίδραση πάνω από 2% για τον Τιτάνα, στα 11,32 ευρώ.

    Από τις τράπεζες μικρά τα κέρδη για Alpha, Eurobank και Εθνική και απώλειες στα όρια του 1 ευρώ για την Πειραιώς.

    Κάποιες εντολές βγαίνουν στο Jumbo, στα 13,27 ευρώ.

    Κατά τα άλλα, με ενδιαφέρον αναμένεται η επανέκδοση του 15ετούς. Σημειωτέον, ότι το ελληνικό 10ετές αυτή την ώρα ανεβαίνει στο 0,86%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ