ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χρηματιστήριο: Με +4% και ξέσπασμα στην μετοχή της Allwyn, πάνω από 700 χιλ. τεμάχια συναλλαγές στην ΔΕΗ
Με κέρδη άνοιξε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιστρέφοντας σε θετικό πρόσημο από την διόρθωση της Παρασκευής, με τον τζίρο, ωστόσο, να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Η αγορά βρήκε για μια ακόμα ημέρα στήριγμα στον τραπεζικό κλάδο. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,88% στις 761,05 μονάδες, χάρη κυρίως στο άλμα της μετοχής της Πειραιώς, λίγες μέρες πριν ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα της. Σημαντικά κέρδη σημείωσε και ο κλάδος της ενέργειας, με ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΔΕΗ να υπεραποδίδουν. Σημαντική ήταν και η άνοδος στης μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Από την άλλη, στην αγορά ομολόγων, σταθεροποιητικά κινήθηκε η απόδοση του 10ετούς, παραμένοντας στο 4,20%.
Πάντως, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στις πολιτικές εξελίξεις καθώς εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο σχήμα της κυβέρνησης. Το νέο σχήμα θα είναι μια πρώτη ένδειξη για τις προθέσεις της κυβέρνησης, ενώ περισσότερα θα ξεκαθαρίσουν στην παρουσία του πρωθυπουργού στης ΔΕΘ.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,58% στις 736,27 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ των 724,58 (-0,04%) και των 739,02 μονάδων (+1,95%).
Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 26,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,9 εκατ. τεμάχια. Μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 408 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,32%, στις 1.942,86 μονάδες. O Mid Cap έκλεισε με άνοδο 2,04% στις 1.177,82 μονάδες.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η μετοχή της Πειραιώς, η οποία έκλεισε με άλμα 6,38%,. Ακολούθησε η ΔΕΗ με +4,92% και η Τέρνα Ενεργειακή με +3,29%.
Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η μετοχή του ΟΛΠ (-0,73%) ενώ η μετοχή της Coca Cola HBC έκλεισε με οριακές απώλειες 0,03%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νετανιάχου: Η συμφωνία για κατάπαυση πυρός δεν συμπεριλαμβάνει τον Λίβανο
- Στενά του Ορμούζ: «Δύσπιστοι» οι εφοπλιστές για την εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν – Tι θα κάνουν με τα 800 εγκλωβισμένα πλοία
- Άνοδος του χρυσού πάνω από τα $4.800 μετά την εκεχειρία ΗΠΑ–Ιράν
- Χαλκός: Σε υψηλό τριών εβδομάδων μετά την κατάπαυση πυρός στην Μέση Ανατολή – Κέρδη για τα μέταλλα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.