• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Aδυναμία πάνω από τις 950 μονάδες, με Jumbo και Ιντρακάτ να συγκεντρώνουν τα βλέμματα

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Πόσο

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    Ανησυχία για κίνηση στο Χρηματιστήριο, όπως η χθεσινή της Wall, διατυπώνεται από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης της Πέμπτης.

    Ανοδική αντίδραση ως τις 956 μονάδες και στη συνέχεια, περιορισμός της αρχικής ανόδου, στις 953, τη στιγμή που και οι ευρωπαϊκές αγορές ψάχνονται. Οριακή η άνοδος, μόλις μερικών δεκαδικών, σε Dax και Cac, σε Φρανκφούρτη και Παρίσι αντίστοιχα, με την Κριστίν Λαγκάρντ να μην ανοίγει τα χαρτιά της για διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων.

    Μιλώντας σε γαλλικό ραδιόφωνο η επικεφαλής της ΕΚΤ είπε ότι η Κεντρική Τράπεζα του ευρώ δεν θα ακολουθήσει τη Fed, προεξοφλώντας για μία ακόμα φορά ότι η άνοδος του πληθωρισμού θα είναι παροδική στην Ευρώπη.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται οριακά ανοδικά, με το ελληνικό 10ετές να σκαρφαλώνει στο 1,71% και το ελληνικό δημόσιο να δανείζεται χθες με αυξημένο επιτόκιο περί το 1,82%, σε μία συγκυρία που, τέλος πάντων, “όλα ανεβαίνουν”.

    Η εμπιστοσύνη στην οικονομία εκδηλώνεται με το ύψος των προσφορών που κατατέθηκε χθες, οι οποίες υπερέβησαν τα 15,5 δις. Ευρώ.

    Το ενδιαφέρον στο Χ.Α. στρέφεται σήμερα και πάλι στη μετοχή του Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,68% 26,70, που σκαρφάλωσε στα 14,5 ευρώ, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη νέα επένδυση του ομίλου σε μία νέα αγορά, το Ισραήλ.

    Κέρδη πάνω από 2% για την Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ -0,55% 5,38, καθώς το Δ.Σ. της κατασκευαστικής ανοίγει τα χαρτιά του για τους όρους που θα διέπουν την αύξηση κεφαλαίου, τη συμμετοχή των παλαιών μετόχων και βεβαίως το ύψος στο οποίο θα πραγματοποιηθεί.

    Κέρδη όμως, πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα και για την Ιντρακόμ.

    Ανοδική κινείται για δεύτερη μέρα η Έψιλον Νετ με άνοδο μεγαλύτερη του 2%, καθώς όλα δείχνουν ότι ολοκληρώθηκε η πώληση συγκεκριμένου Έλληνα θεσμικού επενδυτή.

    Ως προς τις τράπεζες, ο δείκτης τους υποχωρεί 0,6%, με την Alpha ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 να κινείται πτωτικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

    Οι αναλυτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί, μετά το κύμα ανόδου των επιτοκίων.

    Τις τελευταίες μέρες έχει φανεί ότι το ράλι του 2021 για τις ξένες αγορές ανήκει στο παρελθόν, με τους Aμερικανούς αναλυτές να προβλέπουν ακόμα και διόρθωση 50% για τους αμερικανικούς δείκτες, ειδικά τον Nasdaq.

    Διαβάστε επίσης

    Σε ελεγχόμενη διόρθωση το Ελληνικό Χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ