• ΑΓΟΡΕΣ

    Στασιμότητα στις ευρωαγορές παρά τα καλύτερα μακροοικονομικά στοιχεία στη Γερμανία

    Χρηματιστήριο


    Στάση αναμονής παρατηρείται στις ευρωαγορές την Τρίτη, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται τόσο οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ σήμερα αλλά και η νέα προθεσμία μίας εβδομάδας που έχει λάβει η Ιταλία για την κατάθεση του νέου προϋπολογισμό της.
    «Η Ιταλία έχει άλλη μια εβδομάδα για να υποβάλει εκ νέου τον προϋπολογισμό της.Ελπίζω ο συνεχιζόμενος εποικοδομητικός διάλογος να αποφέρει καρπούς για να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους εταίρους και τους συμμετέχοντες στην αγορά» ανέφερε o πρόεδρος του Eurogroup Μ. Centeno.
    Στα μακροοικονομικά στοιχεία, ευχάριστα νέα έρχονται από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Οι βιομηχανικές παραγγελίες το Σεπτέμβριο στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 0,3% σε σχέση με τον Αύγουστο. Τα νούμερα είναι πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων που έκαναν λόγο για μείωση 0,6% στις νέες εργοστασιακές παραγγελίες.
    « Είναι η πρώτη φορά φέτος,  που οι βιομηχανικές παραγγελίες παρουσιάζουν αύξηση δύο συνεχόμενους μήνες. Σε μία τέτοια χρονική συγκυρία, τα θετικά νέα από τη βιομηχανία της Γερμανίας θα πρέπει να φέρει κάποια ελπίδα » ανέφερε ο  Carsten Brzeski, οικονομικός διευθυντής της  ING, στη Γερμανία.

    Ωστόσο, ο DAX δεν φαίνεται να «ακούει» τα καλύτερα μακροοικονομικά στοιχεία και κινείται με οριακές απώλειες 0,16%. Ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,25% και ο αγγλικός FTSE 100 κινείται 0,14% χαμηλότερα.

    Στην περιφέρεια, ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί 0,54%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημειώνει απώλειες 0,44% και ο PSI 20 στην Πορτογαλία βρίσκεται 0,15% υψηλότερα.



    ΣΧΟΛΙΑ